Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν στάχτη την Οφιούσα στέλνοντας μήνυμα σε Κίεβο και Άγκυρα

Freepen.gr - Στις 12 Ιουλίου, ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο νησί Zmeiny (Νησί των Φιδιών), η οποία ήταν η πρώτη επίθεση στο νησί από το Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νησί δέχτηκε επίθεση από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και UAV. Ανιχνευτές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας φέρεται να αναγνώρισαν ότι υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο νησί που αποτελούν απειλή για τον ρωσικό πληθυσμό. Ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το έδαφος για να στοχεύσει τη χερσόνησο της Κριμαίας με drones και πυραύλους, καθώς και να επιτεθεί στις περιοχές Kherson και Zaporozhie που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Οι αναφορές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από τον ρωσικό στρατό.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail