Ενώ η Γαλλία χαϊδεύει τους ισλαμιστές, ιδού τι κάνει η Ουγγαρία

Η Γαλλία καίγεται και το Παρίσι πέφτει. Το έθνος αυτή τη στιγμή βυθίζεται στο χάος, με τους δρόμους του Παρισιού να τρέμουν κάτω από το βάρος των βίαιων διαδηλώσεων και των εκτεταμένων αναταραχών. Αυτή η ταραχώδης κατάσταση πυροδοτήθηκε από τον τραγικό πυροβολισμό του Nahel Merzouk, ενός 17χρονου αγοριού, από έναν αστυνομικό.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό που ξεκίνησε ως τραγικό περιστατικό κλιμακώθηκε γρήγορα σε μια θύελλα βίας που εξαπλώθηκε αστραπιαία σε περισσότερες από δώδεκα γαλλικές πόλεις. Κτίρια πυρπολήθηκαν, αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και αστυνομικά τμήματα έγιναν στόχος βανδαλισμών, δημιουργώντας μια κατάσταση φόβου και αβεβαιότητας.

Κατά ειρωνικό τρόπο, τα ίδια τα άτομα που προκαλούν τον όλεθρο στους δρόμους είναι οι ίδιοι μετανάστες που κάποτε υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες η Γαλλία. Η κατάσταση που εκτυλίσσεται τώρα είναι μια ξεκάθαρη περίπτωση να θερίσεις αυτό που σπέρνεις. Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν φαίνεται να μην έχει το θάρρος να αναγνωρίσει τη βασική αιτία του προβλήματος: την παρουσία ισλαμιστών στη χώρα.

Αντί να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο ζήτημα, επιλέγει να αποδώσει την αναταραχή στα βιντεοπαιχνίδια. Μια κίνηση που μόνο παράλογη και αποκομμένη από την πραγματικότητα μπορεί να χαρακτηριστεί. Όμως, μέσα στο χάος και την αμφισβητήσιμη προσέγγιση της Γαλλίας, υπάρχουν χώρες που υιοθετούν μια εντελώς διαφορετική στάση.

Η απελευθέρωση διακινητών από την Ουγγαρία

Η Ουγγαρία, που συχνά χαρακτηρίζεται ως «αυταρχικό κράτος», έχει εφαρμόσει μια ισχυρή και αποφασιστική προσέγγιση όταν αντιμετωπίζει τους ισλαμιστές. Σε μια πρόσφατη τροπή των γεγονότων, η Ουγγαρία απελευθέρωσε περισσότερους από 800 διακινητές ανθρώπων από τη φυλακή και τους διέταξε να εγκαταλείψουν τη χώρα, μετά από μια αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα νομοσχέδιο για τη μετανάστευση.

Αυτή η μαζική απελευθέρωση αλλοδαπών διακινητών έχει προκαλέσει ανησυχίες μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και των φιλανθρωπικών οργανώσεων. Ακόμη και η γειτονική Αυστρία αισθάνθηκε υποχρεωμένη να ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων της ως απάντηση. Ενώ είναι αλήθεια ότι θεωρητικά αυτοί οι διακινητές υποτίθεται πως επιστρέφουν στις πατρίδες τους, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η παρακολούθηση των κινήσεών τους είναι πρακτικά αδύνατη.

Πολλοί είναι πιθανό να επιστρέψουν στους εγκληματικούς τρόπους τους, ενισχύοντας περαιτέρω τις επιχειρήσεις λαθρεμπορίου στα Βαλκάνια. Ωστόσο, υπάρχει μια πιο δραματική πιθανότητα στο παιχνίδι στην Ουγγαρία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, γνωστός για τη σθεναρή του στάση απέναντι στη μετανάστευση και τη διατήρηση της χριστιανικής ταυτότητας της Ουγγαρίας, έδωσε σε αυτούς τους λαθρέμπορους ένα τελεσίγραφο: να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 72 ωρών από την απελευθέρωσή τους, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες. Πιστεύεται ευρέως πως η Ουγγαρία θέλει αυτούς τους άτακτους να συναντήσουν το τέλος τους σε δυσμενείς συνθήκες.

Ο Όρμπαν τηρεί σταθερά σκληρή στάση για τη μετανάστευση και την αναταραχή, όπως φαίνεται στην πρόσφατη αντιπαράθεση με την ΕΕ για τη μετανάστευση. Η Ουγγαρία κατέβαλε προσπάθειες να εμποδίσει τους νόμους που αποσκοπούσαν στην ανακατανομή των μεταναστών σε ολόκληρη την ΕΕ και η προσπάθειά της να στείλει αιτούντες άσυλο στη Σερβία και την Ουκρανία για επεξεργασία κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο της ΕΕ.

Τώρα, με την απελευθέρωση αυτών των λαθρεμπόρων, ο Όρμπαν είναι αποφασισμένος να εξασφαλίσει την ταχεία αναχώρησή τους από το έθνος με οποιοδήποτε κόστος. Είτε επιλέξουν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους είτε αναζητήσουν καταφύγιο αλλού, η Ουγγαρία παραμένει αποφασισμένη να διατηρήσει την ασφάλειά της.

Οι αντικρουόμενες προσεγγίσεις της Γαλλίας και της Ουγγαρίας στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών δεν απεικονίζουν μια ζωντανή εικόνα δύο διαφορετικών οδών; Ενώ η Γαλλία αγωνίζεται να συγκρατήσει το χάος που τροφοδοτείται από τις επιεικείς πολιτικές της, η Ουγγαρία τηρεί μια σκληρή στάση για να προστατεύσει τους πολίτες της και να διατηρήσει την ταυτότητά της.

Οι συνέπειες της αντιμετώπισης των ισλαμιστών δεν είναι προβλέψιμες, αλλά ένα πράγμα παραμένει σαφές: η αποφασιστικότητα της Ουγγαρίας να διαφυλάξει τον πολιτισμό της παραμένει αποφασιστική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail