Η μισή ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας υπέστη ζημιές από τη Ρωσία

pixabay / Wendelin_Jacober
Freepen.gr - Η μισή ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας έχει υποστεί ζημιές από ρωσικές επιθέσεις, με ορισμένες εγκαταστάσεις να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας για τα καλά, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γκερμάν Γκαλούσενκο το Σάββατο.

Μιλώντας στην ρωσική τηλεόραση, ο Γκαλούσενκο συνόψισε τα αποτελέσματα των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στην ενεργειακή υποδομή της χώρας, λέγοντας ότι οι ουκρανικές αρχές κατέγραψαν 271 χτυπήματα μεταξύ 10 Οκτωβρίου 2022 και 9 Μαρτίου 2023.

"Όσον αφορά τις απώλειες, το 50% του συνόλου του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων παραγωγής και του συστήματος μεταφοράς, έχει πληγεί από ρωσικές επιθέσεις", δήλωσε, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης. "Δυστυχώς, ορισμένες εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί εντελώς και δεν μπορούν να αποκατασταθούν”.

Ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε πως οι ουκρανικές αρχές έχουν ξεκινήσει τη μεγαλύτερη εκστρατεία επισκευής στην ιστορία της χώρας. "Η κλίμακα της καταστροφής είναι τεράστια και έχουμε το καθήκον να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι την επόμενη περίοδο θέρμανσης”.

Σημείωσε πως η Παγκόσμια Τράπεζα είχε εκτιμήσει τη ζημιά στην ενεργειακή υποδομή στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός είναι ακόμη υψηλότερος καθώς δε λαμβάνει υπόψη τις επιθέσεις που σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail