Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για έξι μήνες

pixabay / Jai79
Freepen.gr - Το Συμβούλιο της ΕΕ εξέδωσε εξάμηνη παράταση σε όλες τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έως το τέλος Ιανουαρίου 2024, ανέφερε το Συμβούλιο στη δήλωσή του.

«Σήμερα, το Συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, τα περιοριστικά μέτρα που στοχεύουν συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το Συμβούλιο της ΕΕ.

Οι κυρώσεις «αποτελούνται επί του παρόντος από ένα ευρύ φάσμα τομεακών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στο εμπόριο, τη χρηματοδότηση, την τεχνολογία και τα αγαθά διπλής χρήσης, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα είδη πολυτελείας», ενημέρωσε το Συμβούλιο. «Καλύπτουν επίσης: την απαγόρευση εισαγωγής ή μεταφοράς θαλάσσιου αργού πετρελαίου και ορισμένων προϊόντων πετρελαίου από τη Ρωσία στην ΕΕ, την αποσύνδεση πολλών ρωσικών τραπεζών και την αναστολή των ραδιοτηλεοπτικών δραστηριοτήτων και αδειών πολλών ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για πρώτη φορά την 1η Αυγούστου 2014 και από τότε ανανεώνονταν κάθε έξι μήνες με βάση τους ισχυρισμούς ότι δεν υπήρξε πρόοδος στις συμφωνίες της Συμφωνίας του Μινσκ. Οι κυρώσεις εντάθηκαν το Φεβρουάριο του 2022, καθώς από τότε έχουν επιβληθεί έντεκα νέα πακέτα κυρώσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail