Προειδοποίηση της Τσεχίας στον Ζελένσκι

Τελείωσε ο χρόνος για τον αγώνα σκακιού της Ουκρανίας: Η προειδοποίηση της Τσεχίας θέτει υπό έλεγχο τον Ζελένσκι. Με μειωμένη υποστήριξη και περιορισμένο πλαίσιο, η Ουκρανία πρέπει να κάνει τολμηρές κινήσεις πριν τελειώσει το παιχνίδι.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Τσεχική Δημοκρατία έκανε έναν έλεγχο πραγματικότητας σχετικά με τις εξασθένιση των πιθανοτήτων της Ουκρανίας στην αντεπίθεσή της κατά της Ρωσίας. Καθώς η Δύση αρχίζει να αποσύρει την υποστήριξή της, ο Τσέχος Πρόεδρος, Πετρ Πάβελ, προειδοποίησε ότι η Ουκρανία πρέπει να δράσει γρήγορα για να ανακτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη πριν από το τέλος του έτους, καθώς μπορεί να μην υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.

Η ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται να χάνει την υποστήριξη των συμμάχων της, οι οποίοι στο παρελθόν την είχαν υποδεχτεί με μεγάλο ενθουσιασμό. Ενώ ο Πάβελ αναγνώρισε πως, ιδανικά, η Ουκρανία θα έπρεπε να ανακτήσει τον έλεγχο όλων των εδαφών εντός των συνόρων της του 1991, παραδέχτηκε ότι αυτό μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση πιθανότατα θα φαίνεται «ελαφρώς διαφορετική», με το Κίεβο να είναι έτοιμο να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Μόσχα «όταν εκπνεύσουν όλες οι δυνατότητες να προχωρήσουν στο έδαφος».

«Έτσι, αυτό στο οποίο στοχεύει τώρα η Ουκρανία είναι να αποκτήσει τον έλεγχο όσο το δυνατόν περισσότερων εδαφών μέχρι το τέλος αυτού του έτους, γιατί τότε θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», εξήγησε ο Τσέχος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, το Κίεβο θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει δυνάμεις για μια δεύτερη αντεπίθεση.

Επιπλέον, η στρατιωτική υποστήριξη των δυτικών υποστηρικτών στην Ουκρανία μπορεί να μειωθεί, κυρίως λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών, εξήγησε ο Πάβελ.

Αυτή η προειδοποίηση έρχεται σε μια στιγμή που η αμερικανική δημόσια υποστήριξη για τον εξοπλισμό και την άμεση χρηματοδότηση της οικονομίας της Ουκρανίας έχει μειωθεί σημαντικά. Οι Αμερικανοί είναι επίσης ανήσυχοι με τη δική τους ηγεσία λόγω της πλησιέστερης πιθανότητας ύφεσης και των αυξανόμενων ανησυχιών για το εθνικό χρέος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιστρατεύει διπλωματικό εξαναγκασμό για να αναγκάσει τον Ζελένσκι να αναλάβει δράση, καθώς δέχεται πιέσεις να χειριστεί τις εσωτερικές δυσκολίες.

Αυτή η αλλαγή στάσης και η απαίτηση να δείξει ο Ζελένσκι την αποφασιστικότητά του δεν είναι απροσδόκητα. Οι επιθέσεις του ουκρανικού στρατού εντός της ρωσικής επικράτειας εξοργίζουν την Ουάσιγκτον όλο και περισσότερο, ανατρέποντας περαιτέρω την επισφαλή γεωπολιτική ισορροπία. Αυτά τα περιστατικά δείχνουν πως το παράθυρο ευκαιρίας της Ουκρανίας έχει κλείσει αναμφισβήτητα, μαζί με την φθίνουσα υποστήριξη από τις δυτικές χώρες.

Η Ουκρανία πρέπει να αντιμετωπίσει την τρομερή αλήθεια ότι ο χρόνος τελειώνει καθώς βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Η προειδοποίηση από την Τσεχική Δημοκρατία λειτουργεί ως κλήση αφύπνισης, πιέζοντας τον Ζελένσκι και την κυβέρνησή του να δράσουν γρήγορα και να μεγιστοποιήσουν τα εδαφικά τους κέρδη πριν τελειώσει η χρονιά. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της υποστήριξης.

Ένας δύσκολος δρόμος βρίσκεται μπροστά καθώς το παράθυρο ευκαιρίας της Ουκρανίας κλείνει και οι υποστηρικτές της κουράζονται από τον πόλεμο. Η προειδοποίηση από την Τσεχική Δημοκρατία χρησιμεύει ως υπενθύμιση στον Ζελένσκι πως το μέλλον της Ουκρανίας εξαρτάται από την ικανότητά της να ανακαταλάβει επιτυχώς εδάφη και να επιδείξει τη δυνατότητά της
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail