Η χρήση βομβών διασποράς εναντίον στρατιωτικών στόχων είναι παράλογη, λέει Ιταλός στρατηγός

nato.int
Freepen.gr - Η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία εγείρει ερωτηματικά καθώς η χρήση τους εναντίον στρατιωτικών στόχων είναι παράλογη, δήλωσε στο TASS ο πρώην διοικητής της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης υπό το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, Ιταλός στρατηγός Fabio Mini.

"Οι βόμβες διασποράς εναντίον στρατιωτικών στόχων δεν έχουν νόημα. Αυτό είναι ένα όπλο ενάντια σε συγκεντρώσεις ανθρώπων ή για παρεμπόδιση της κίνησης των στρατευμάτων", είπε ο στρατηγός, επισημαίνοντας πως η χρήση τέτοιων όπλων από το Κίεβο μπορεί να προκαλέσει τα αντίποινα της Ρωσίας.

 Οι βόμβες διασποράς μπορούν να περιέχουν εκατοντάδες ξεχωριστά πυρομαχικά. Όταν πυροδοτούνται στον αέρα, τα πυρομαχικά διασποράς σκορπίζουν βόμβες σε μια περιοχή δεκάδων τετραγωνικών μέτρων. Εάν δεν εκραγούν αμέσως, αυτές οι βόμβες παραμένουν στο έδαφος, αποτελώντας απειλή για τους αμάχους πολύ μετά το τέλος μιας σύγκρουσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail