Το Κίεβο εξετάζει το ενδεχόμενο να "κρατήσει όμηρο την Κριμαία"

pixabay / elmaari
Freepen.gr - Ουκρανοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να τοποθετήσουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς κοντά στην Κριμαία προκειμένου να κερδίσουν το πάνω χέρι στις μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, έγραψεε την Παρασκευή η Washington Post, επικαλούμενη τρία άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ουκρανική ηγεσία μοιράστηκε τα σχέδια με τον επικεφαλής της CIA William Burns κατά τη διάρκεια του μυστικού ταξιδιού του στο Κίεβο τον περασμένο μήνα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Vladimir Zelensky.

Ο Ζελένσκι και οι βοηθοί του φέρεται να καταρτίζουν σχέδια για τον τερματισμό των μαχών "με όρους αποδεκτούς από τη Ρωσία και τον ουκρανικό λαό". Για να το επιτύχουν αυτό, ελπίζουν να αποκτήσουν μόχλευση στη Μόσχα ανακτώντας "σημαντικό έδαφος μέχρι το φθινόπωρο" και, "σε ένα ιδανικό σενάριο", με σταθμούς πυροβολικού και πυραυλικών συστημάτων στα σύνορα με την Κριμαία, όπου βρίσκεται η έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

"Κρατώντας όμηρο "τη χερσόνησο, το Κίεβο θέλει να" ανοίξει διαπραγματεύσεις "και να απαιτήσει από τη Ρωσία" να αποδεχθεί οποιεσδήποτε εγγυήσεις ασφάλειας μπορεί να εξασφαλίσει η Ουκρανία από τη Δύση", ανέφερε το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail