Η Τουρκία θα επιταχύνει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ένταξή της στην ΕΕ — Ερντογάν

Freepen.gr - Η Τουρκία σκοπεύει να επισπεύσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες μέλος, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε δημοσιογράφους του προεδρικού σώματος κατά την επιστροφή του από το Βίλνιους, όπου συμμετείχε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

"Υπάρχει θετική ατμόσφαιρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την αναβίωση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσής μας. Θα επιταχύνουμε τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των σχέσεων ως μέρος της τελωνειακής ένωσης, η οποία θα έχει θετική επίδραση στην τουρκική οικονομία. Ελπίζω να γεφυρώσουμε την απόσταση για το ζήτημα του καθεστώτος χωρίς βίζα», είπε.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι έστειλε τον επίσημο εκπρόσωπό του, τον επικεφαλής σύμβουλο Arif Cagatay Kilic στις Βρυξέλλες για να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. "Έχουμε στείλει τον σύμβουλό μας, κ. Cagatay, στις Βρυξέλλες, όπου θα γίνουν οι σχετικές συνομιλίες αύριο. Θα συζητήσουν τόσο μια τελωνειακή ένωση όσο και ένα καθεστώς χωρίς βίζα. Ελπίζω ότι οι συνομιλίες θα ωφελήσουν την Τουρκία. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen μας είπε επίσης ορισμένα θετικά πράγματα πάνω σε αυτό το θέμα», είπε ο Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail