Αμερικανός δημοσιογράφος θαυμάζει τη συντελούμενη μεταμόρφωση της Μαριούπολης

Freepen.gr -
Τις νέες κατοικημένες περιοχές στη Μαριούπολη θαύμασε στο Twitter ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζάκσον Χινκλ.
 

«Ο Πούτιν έχτισε όμορφες <...> πολυκατοικίες για θύματα πολέμου στη Μαριούπολη», σχολίασε ο Χινκλ στο βίντεο αναρωτώμενος τι έκανε η Ουκρανία στο Χάρκοβο και τη Χερσώνα εκτός από το να φέρει την Blackrock.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti η Μαριούπολη αποτελεί αυτήν την εποχή το μεγαλύτερο εργοτάξιο στη χώρα με 38.000 οικοδόμους που εργάζονται με βάρδιες σε 24ωρη βάση.

Σχεδόν σε κάθε δρόμο υπάρχουν γερανοί και εξοπλισμός. Οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από τις μάχες, είναι οι δικαιούχοι των νέων κατοικιών. Ήδη έχουν παραδοθεί παραπάνω από 30 μεγάλες πολυκατοικίες, ενώ ακόμη 60 θα έχουν παραδοθεί ως το τέλος του έτους.

Γενικότερα προβλέπεται επισκευή 1.500 κατοικιών ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε τον ερχόμενο χειμώνα οι κάτοικοι να ζουν σε ένα ζεστό περιβάλλον.

Εκτός από κατοικίες, χτίζονται σχολεία και νηπιαγωγεία ενώ το σχέδιο προβλέπει την πλήρη ανοικοδόμηση της Μαριούπολης εντός τριών ετών.
 








Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail