Ο Ερντογάν εκφράζει την ετοιμότητά του να μεσολαβήσει για τη διευθέτηση της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την Τετάρτη την ετοιμότητά του να είναι μεσολαβητής στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αν και είπε ότι δεν του είχε προταθεί ο ρόλος.

"Εάν οι πλευρές συμφωνούν ή θέλουν να μεσολαβήσουμε, θα χαρούμε να το κάνουμε. Όπως η Κωνσταντινούπολη έχει γίνει κέντρο για τον διάδρομο σιτηρών, είμαστε πάντα έτοιμοι να είμαστε μεσολαβητές σε τέτοια βήματα. Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που μπορεί να συναντηθεί τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία. Αλλά μέχρι στιγμής δε μας έχουν προσεγγίσει για κάτι τέτοιο", είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει προτάσεις πως θα βοηθούσε στην ειρήνη μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail