Οι ΗΠΑ εξετάζουν πιθανές στρατιωτικές επιλογές για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις στη Συρία

AFΡ
Freepen.gr - Εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε στους δημοσιογράφους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν μια σειρά στρατιωτικών επιλογών για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ρωσική δραστηριότητα στον ουρανό πάνω από τη Συρία, ανέφερε το Associated Press (AP).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, οι ενέργειες των ρωσικών αεροσκαφών «περιέπλεξαν τις προσπάθειες να χτυπήσουν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι «η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα (...) πηγάζει από την αυξημένη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ της Μόσχας, της Τεχεράνης και της συριακής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στις ΗΠΑ για να τις αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τη Συρία».

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ήταν «μάρτυρες» μιας τέτοιας συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας, του σχεδιασμού και της ανταλλαγής πληροφοριών, κυρίως μεταξύ Ρώσων και Ιρανών ηγετών μεσαίου επιπέδου της Δύναμης Κουντς στη Συρία.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν πως τα ρωσικά αεροσκάφη σχεδιάζουν να ρίξουν βόμβες σε αμερικανικά στρατεύματα ή να καταρρίψουν επανδρωμένα αεροσκάφη». Ωστόσο, έχουν ανησυχίες ότι οι Ρώσοι πιλότοι μπορεί να καταρρίψουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Reaper και «η Μόσχα πιστεύει ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα λάβουν σοβαρή στρατιωτική απάντηση».

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail