Το 71% των Γάλλων υποστηρίζει μείωση της μετανάστευσης, το 78% θέλει οικονομικές κυρώσεις στους γονείς των ταραχοποιών

ΑΡ Photo/Αurelien Μοrissard
Freepen.gr - Μετά από μια εβδομάδα ταραχών και λεηλασιών σε πολλές γαλλικές πόλεις, η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών θέλει αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση και κυρώσεις κατά των οικογενειών όσων συμμετείχαν στους βανδαλισμούς, αποκάλυψε δημοσκόπηση της Odoxa-Backbone Consulting για την εφημερίδα Le Figaro.

Το 71 τοις εκατό των ερωτηθέντων λέει ότι επιθυμεί μείωση των μεταναστευτικών ροών ως απάντηση στις ταραχές. Η πλειοψηφία υποστήριξε επίσης δύο προτάσεις που υποβλήθηκαν από το δεξιό κόμμα Les Républicains και το National Rally: την κατάργηση της «δικαιολογίας των ανηλίκων» (78 τοις εκατό) και την εισαγωγή «οικονομικών κυρώσεων» κατά των γονέων των παραβατών (77 τοις εκατό).

Ένα τεράστιο 75 τοις εκατό των ερωτηθέντων είπε πως για όσους ταραχοποιούς καταδικάστηκαν για εγκλήματα θα πρέπει να αφαιρεθεί η γαλλική υπηκοότητα εάν είναι διπλής υπηκοότητας.

Περίπου το 59 τοις εκατό των ερωτηθέντων ζητούν αυστηρότερο νομοσχέδιο για τη μετανάστευση αυτό το φθινόπωρο. Θεωρούν τα πρόσφατα γεγονότα ως «συνέπεια των αποτυχιών της μεταναστευτικής μας πολιτικής». Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Gérald Darmanin ότι «υπήρχαν πολλοί Kévins και Mattéos» μεταξύ των συλληφθέντων, οι οποίοι ήταν «90 τοις εκατό Γάλλοι». Αυτό οδήγησε τον Darmanin να ισχυριστεί πως «το θέμα σήμερα είναι οι νέοι παραβάτες, όχι οι ξένοι».

Ωστόσο, όπως έχει σημειωθεί πολλές φορές, πολλοί από τους συλληφθέντες ήταν μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς και μεγάλο μέρος του βίντεο που καταγράφηκε από την εξέγερση έδειξε ότι άτομα μη ευρωπαϊκής καταγωγής συμμετείχαν στην πλειονότητα των περιστατικών λεηλασίας και της βίας.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ενώ η λαϊκή υποστήριξη για τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης παραμένει υψηλή (64 τοις εκατό), η πίστη στη γαλλική κυβέρνηση μειώνεται - μόνο το 27 τοις εκατό των ερωτηθέντων θεώρησε πως η απάντηση της κυβέρνησης στην κρίση ήταν είτε καλή είτε επαρκής. Αντίθετα, οι Γάλλοι περιμένουν να εισαχθούν σκληρότερα μέτρα από την κυβέρνηση, ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό.

Στη δική της ανάλυση των δεδομένων των δημοσκοπήσεων, η Odoxa εντόπισε τα κύρια αισθήματα του γαλλικού πληθυσμού απέναντι στις ταραχές ως σύγχυση (77%), οργή (84%) και φόβο για το μέλλον της χώρας (89%).

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail