Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν απολύσει περισσότερους από 219.000 εργαζομένους το 2023. Αλλά μην ανησυχείτε, ο Μπάιντεν λέει ότι η οικονομία είναι καλή

Αν θέλετε να πιστέψετε αυτή την προπαγάνδα που προέρχεται από την κυβέρνηση Μπάιντεν, μάλλον δε θα θέλετε να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Ο Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι το «Bidenomics» λειτουργεί και πως μια υπέροχη νέα εποχή ειρήνης και ευημερίας είναι προ των πυλών. Εν τω μεταξύ, ο πληθωρισμός είναι εκτός ελέγχου, η έλλειψη στέγης αυξάνεται σε πολύ τρομακτικά επίπεδα, η αγορά εμπορικών ακινήτων καταρρέει και μεγάλες εταιρείες πραγματοποιούν μαζικές απολύσεις σε όλη την Αμερική. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη απολύσει περισσότερους εργαζομένους το 2023 σε σχέση με πέρυσι:

Περισσότεροι από 219.000 εργαζόμενοι στον παγκόσμιο τομέα της τεχνολογίας έχουν απολυθεί από τις αρχές του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον ιστότοπο Layoffs.fyi.

Αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί περισσότερο από οκτώ από τα μέσα Ιανουαρίου, σημείωσε ο ιστότοπος.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2023 ξεπέρασε εύκολα το 2022 για παγκόσμιες απολύσεις τεχνολογίας, με 869 εταιρείες τεχνολογίας να απολύουν 219.809 υπαλλήλους από την αρχή του έτους. Πέρυσι, 1.024 εταιρείες τεχνολογίας απέλυσαν συνολικά 154.336 υπαλλήλους, σύμφωνα με το Layoffs.fyi.

Για μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας μας, ένας γύρος απολύσεων απλά δεν ήταν αρκετός.

Για παράδειγμα, μετά την απόλυση 10.000 εργαζομένων νωρίτερα αυτό το έτος, η Microsoft αποφάσισε πως ένας ακόμη γύρος απολύσεων έχει πλέον καταστεί απαραίτητος:

Η Microsoft επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι καταργεί πρόσθετες θέσεις εργασίας, μια εβδομάδα μετά την έναρξη του οικονομικού της έτους 2024.

Οι περικοπές προστίθενται στη συρρίκνωση που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο που είχε ως αποτέλεσμα 10.000 απολύσεις. Ο κατασκευαστής λογισμικού αποκάλυψε επίσης έναν μικρό αριθμό περικοπών αυτή τη φορά πέρυσι.

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, έχει ήδη πραγματοποιήσει τρεις γύρους απολύσεων μέχρι στιγμής το 2023:

Η μητρική του Facebook Meta Platforms Inc. (META) έκανε επίσης τον τελευταίο γύρο απολύσεων στα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με αναφορές, σηματοδοτώντας την τρίτη σειρά περικοπών του τεχνολογικού γίγαντα φέτος. Η Meta αρνήθηκε να σχολιάσει ως απάντηση σε αίτημα του MarketWatch για επιβεβαίωση των τελευταίων απολύσεων. Ο δεύτερος γύρος απολύσεων της εταιρείας τον Απρίλιο μείωσε τις τεχνικές θέσεις, σύμφωνα με δημοσιεύσεις στο LinkedIn. Η Meta βρίσκεται στη μέση της περικοπής 21.000 θέσεων εργασίας το 2023 ως μέρος αυτού που ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg περιέγραψε ως «έτος αποτελεσματικότητας» για την εταιρεία.

Αυτό που βλέπουμε είναι πλήρης και απόλυτη σφαγή, αλλά τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά.

Τελικά, δεν θα ήταν καλό να κάνουμε τον Τζο Μπάιντεν να δείχνει κακός, έτσι;

Αλλά ανεξάρτητα από το είδος της θετικής περιστροφής που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν, οι απολύσεις συνεχίζονται. Για παράδειγμα, την Παρασκευή μάθαμε πως η Binance αποφάσισε να απολύσει περισσότερους από 1.000 ακριβοπληρωμένους εργαζόμενους:

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance έκοψε θέσεις εργασίας λίγες μέρες αφότου επλήγη από ένα κύμα αποχωρήσεων στελεχών, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα την Παρασκευή.

Οι απολύσεις στο μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο έρχονται σε μια στιγμή που το μέλλον του κλάδου στην αγορά των ΗΠΑ είναι αβέβαιο, με τις ρυθμιστικές αρχές να περιορίζουν επιθετικά αυτό που θεωρούν παράνομες δραστηριότητες.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Wall Street Journal, η οποία ανέφερε ότι περισσότερα από 1.000 άτομα είχαν απολυθεί τις τελευταίες εβδομάδες.


Θα μπορούσα να συνεχίσω με το ένα παράδειγμα μετά το άλλο.

Η Goldman Sachs αποφάσισε να απολύσει εργαζομένους, όπως και η Wells Fargo.

Και τώρα που ο Τάκερ Κάρλσον έφυγε, το Fox News έχει καθορίσει ότι αυτή είναι η τέλεια στιγμή για απολύσεις «σε όλη την εταιρεία»:

Το Fox News φέρεται να ξεκινά απολύσεις «σε όλη την εταιρεία», συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων πρώην υπαλλήλων του Tucker Carlson.

Η εξέλιξη αναφέρθηκε την Παρασκευή από τον δημοσιογράφο και βιογράφο του Carlson, Chadwick Moore, ο οποίος δημοσίευσε ένα print screen ενός email που ενημερώνει τους υπαλλήλους για την επικείμενη δράση.

Το email διέταξε τους παραλήπτες να παραδώσουν όλο τον εξοπλισμό της εταιρείας και τα διακριτικά ταυτότητάς τους στις 9 μ.μ. μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής στην οποία εργάζονταν.

Αρχίζει να μοιάζει πολύ με το 2008 και θα υπάρξουν τόσες πολλές σπαραχτικές ιστορίες τους επόμενους μήνες.

Οι χρεοκοπίες αυξάνονται και τεράστιος αριθμός επιχειρήσεων αρχίζει να χρεοκοπεί.

Στο Σαν Φρανσίσκο, η Anchor Brewery θα σταματήσει τη λειτουργία της μετά από 127 χρόνια λειτουργίας και έτσι όλοι οι εργαζόμενοί της θα χάσουν τις δουλειές τους:

Μετά από 127 χρόνια λειτουργίας, η Anchor Brewing Company του Σαν Φρανσίσκο σταματά τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η ζυθοποιία αντιμετωπίζει δύσκολους οικονομικούς παράγοντες και πτώση των πωλήσεων από το 2016.

«Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση στην οποία κατέληξε η Anchor μόνο μετά από πολλούς μήνες προσεκτικής αξιολόγησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Anchor Brewing, Sam Singer. «Αναγνωρίζουμε τη σημασία και την ιστορική σημασία της Anchor για το Σαν Φρανσίσκο και τη βιομηχανία βιοτεχνίας ζυθοποιίας, αλλά οι επιπτώσεις της πανδημίας, ο πληθωρισμός, ειδικά στο Σαν Φρανσίσκο, και μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά δεν άφησαν την εταιρεία με άλλη επιλογή παρά να λάβει τη λυπηρή απόφαση για διακοπή λειτουργίας».

Αλλά παρόλο που μπορούν να δουν τι συμβαίνει, οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας συνεχίζουν να μας λένε ότι έρχονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Επιμένουν πως μπορούν να αυξήσουν δραματικά τα επιτόκια και να δημιουργήσουν μια «ήπια προσγείωση» για την οικονομία ταυτόχρονα, αλλά πολλοί είναι δύσπιστοι για αυτόν τον ισχυρισμό:

Μπορεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να ακολουθήσει ένα στενό μονοπάτι και να περιορίσει τον πληθωρισμό των τιμών, οδηγώντας παράλληλα την οικονομία σε μια ήπια προσγείωση;

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNBC Squawk Box, ο οικονομικός αναλυτής Jim Grant εξέφρασε τις αμφιβολίες του.

Συνέκρινε το έργο του Τζερόμ Πάουελ με το έργο του κυβερνήτη Τσέλσι Σάλενμπεργκερ όταν αναγκάστηκε να προσγειώσει ένα αεροπλάνο της US Airways στον ποταμό Χάντσον μετά από μια έκτακτη ανάγκη εν πτήσει, σημειώνοντας ότι ο Πάουελ «δεν είναι Σάλι».

Ο Grant συνέχισε εξηγώντας πως ακόμα κι αν τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο άσχημα αυτή την στιγμή, τα πριτσίνια σκάνε στην οικονομία.

Ναι, σίγουρα σκάνε πριτσίνια και τα πράγματα θα χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες.

Αλλά ακριβώς όπως ο Τζο Μπάιντεν, οι αξιωματούχοι της Fed επιμένουν ότι όλα είναι μια χαρά.

Στην πραγματικότητα, η Federal Reserve λέει πως η Taylor Swift ενισχύει μόνη της την οικονομία των ΗΠΑ.

Προφανώς η περιοδεία της σε συναυλίες είναι τόσο δημοφιλής που δίνει ενέργεια στην τοπική οικονομία σε κάθε στάση.

Καλό δικό της.

Όμως η Τέιλορ Σουίφτ δεν πρόκειται να μας σώσει από αυτό που έρχεται.

Ούτε ο Τζο Μπάιντεν.

Η αλήθεια είναι ότι η αμερικανική οικονομία έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει και οι απολύσεις που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail