Η Τουρκία 11η και η Αίγυπτος 14η παγκοσμίως στην τελευταία λίστα με τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο

Τουρκία και Αίγυπτος κατατάσσονται αρκετά υψηλά στην τελευταία λίστα με τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο της Global Fire Power. Η Αίγυπτος βρίσκεται φέτος στην δέκατη τέταρτη θέση και η Τουρκία στην ενδέκατη. 

Η Global Fire Power χρησιμοποιεί πολλούς διαφορετικούς παράγοντες για να αξιολογήσει τις στρατιωτικές δυνατότητες των χωρών, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των ενεργών δυνάμεων, των εφεδρειών του στρατού, των όπλων και του εξοπλισμού, της τεχνολογίας, της οικονομίας, της γεωγραφίας, του ανθρώπινου δυναμικού, των βιομηχανικών δυνατοτήτων, της στρατιωτικής παραγωγής και άλλων παραγόντων που σχετίζονται με την στρατιωτική ισχύ.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι αξιολογήσεις της Global Fire Power είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να είναι ανακριβείς σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες στις χώρες. Παρέχουν μόνο μια γενική, μη λεπτομερή επισκόπηση της πιθανής στρατιωτικής ισχύος κάθε χώρας και αυτές οι εκτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν από πηγή σε πηγή.

Η ταξινόμηση είχε ως εξής:

1. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 

2. Ρωσία

3. Κίνα

4. Ινδία

5. Βρετανία

6. Νότια Κορέα

7. Πακιστάν

8. Ιαπωνία

9. Γαλλία

10. Ιταλία 

11. Τουρκία 

12. Βραζιλία 

13. Ινδονησία 

14. Αίγυπτος 

15. Ουκρανία

16 Αυστραλία 

17. Ιράν 

18. Ισραήλ 

19. Βιετνάμ 

20. Πολωνία 

21. Ισπανία 

22 .Σαουδική Αραβία

23. Ταϊβάν

24. Ταϊλάνδη

25. Γερμανία

Μήπως θα έπρεπε να προβληματιστούμε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail