Αιφνιδιασμένη από την εξέγερση της Wagner, η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να αντεπιτεθεί

ukrinform.net
Freepen.gr - Η πορεία της δικαιοσύνης της Wagner PMC ξεκίνησε και τελείωσε τόσο απότομα που λίγοι ήταν σε θέση να αξιολογήσουν πλήρως μια τέτοια απόπειρα ένοπλου πραξικοπήματος στη Ρωσία. Τράβηξε την προσοχή όχι μόνο όλων των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης. αλλά φαινόταν ότι ακόμη και ο ουκρανικός στρατός είχε ξεχάσει την αντεπίθεσή του και περίμενε από τη Wagner να κάνει τη δουλειά του.

Πράγματι, υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης του ρωσικού μετώπου εάν οι μονάδες του ρωσικού στρατού ακολουθούσαν τις εκκλήσεις του Πριγκόζιν. Παραδόξως, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Στις 24 Ιουνίου, οι πρώτες γραμμές παρέμειναν ύποπτα ήρεμες.

Μόλις το βράδυ του Σαββάτου, οι ουκρανικές δυνάμεις επανέλαβαν τις προσπάθειες να σπάσουν τις ρωσικές άμυνες σε διάφορες περιοχές.

Εκμεταλλευόμενος τα ρωσικά εσωτερικά προβλήματα, ο ουκρανικός στρατός προχώρησε στην επίθεση στην περιοχή Soledar. Αρκετές επιθέσεις αποκρούστηκαν στις περιοχές Veseloe και Sacco-and-Vanzetti. Το βράδυ της 26ης Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν ξανά στις θέσεις των Ρώσων αλεξιπτωτιστών στην περιοχή, αλλά ως αποτέλεσμα έχασαν μόνο έως και 4 οχήματα μάχης πεζικού.

Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούστηκαν στις περιοχές Makarovka, Novodonetsky και Neskuchnoye. Οι δυνάμεις που προχωρούσαν έχασαν περισσότερα άρματα μάχης, τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς να επιτύχουν κανένα όφελος.

Στην κατεύθυνση του Zaporozhye, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε να επιτεθεί σε μικρές ομάδες στην περιοχή Rovnopol και Novodanilovka αλλά απέτυχε.

Το χωριό Πιατικχάτκι παραμένει στην «γκρίζα ζώνη», αφού ο ουκρανικός στρατός δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει δυνάμεις υπό τον αυστηρό έλεγχο του ρωσικού πυροβολικού.

Αυτές οι στρατιωτικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν εν μέσω της απόπειρας ένοπλης εξέγερσης στη Ρωσία, αλλά δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.
 
* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail