Η Turkish Airlines θα οριστικοποιήσει σύντομα τα σχέδια για παραγγελία 600 νέων αεροπλάνων

facebook.com/TurkishAirlines
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Turkish Airlines δήλωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία θα λάβει τελική απόφαση σχετικά με τα σχέδια για παραγγελία ρεκόρ για 600 αεροσκάφη σε δύο μήνες, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing και την ευρωπαϊκή ανταγωνιστική της Airbus για την αγορά 400 αεροπλάνων μονού διαδρόμου μαζί με 200 τζάμπο τζετ, δήλωσε ο πρόεδρος Αχμέτ Μπολάτ.

Οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία καθυστέρησαν την απόφαση, δήλωσε ο Μπολάτ στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών στην Κωνσταντινούπολη.

«Ήμασταν πολύ κοντά στο να κλείσουμε μια συμφωνία με έναν από τους κατασκευαστές… αλλά θα περιμένουμε δύο μήνες για να ανακοινώσουμε την τελική μας απόφαση», είπε.

Η μεγάλη παραγγελία θα αυξήσει τον στόλο της αεροπορικής εταιρείας σε 800 αεροπλάνα μέσα σε 10 χρόνια. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 435 αεροσκάφη.

Η Turkish Airlines έχει φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης, ιδίως στην Αφρική και την Ασία, με το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να είναι ο κύριος κόμβος της.

Εάν οι αγορές περιλαμβάνουν σταθερές παραγγελίες, θα είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας, ξεπερνώντας την παραγγελία 470 αεροπλάνων από την Air India τον Φεβρουάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail