Η πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα επικοινωνεί με Ρώσους διπλωμάτες για την κρίση της PMC Wagner

ru.usembassy.gov
Freepen.gr - Η πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία Λιν Τρέισι ήρθε σε επαφή με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εν μέσω της κατάστασης γύρω από το PMC Wagner, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δεν έχει επαφές με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CBS την Κυριακή, επικαλούμενο πηγές του.

Σύμφωνα με το CBS, επαφές με τη Ρωσία πραγματοποιήθηκαν τόσο μεταξύ της Τρέισι και του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών όσο και σε πολλά άλλα επίπεδα. Ωστόσο, δεν υπήρξαν επαφές μεταξύ των κορυφαίων διπλωματών των δύο χωρών.

Όταν ρωτήθηκε για τις επαφές με τη ρωσική πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είπε σε συνέντευξή του στο CBS: «Έδωσα εντολή στην ομάδα μου κατόπιν εντολής του Προέδρου να συνεργαστεί με τους Ρώσους, πρώτα και κύρια, για να βεβαιωθεί ότι κατανοούν τις ευθύνες τους όσον αφορά την προστασία του προσωπικού μας, τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας του, καθώς και οποιωνδήποτε Αμερικανών πολιτών στη Ρωσία»

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail