![]() |
Sputnik/Vitaliy Ankov |
"Δεν έχουμε κανένα σχέδιο να βγούμε από το έργο αυτή την στιγμή", εξήγησε σε ετήσια γενική συνέλευση, προσθέτοντας πως το έργο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τις λειτουργίες και συνεχίζει να προμηθεύει την Ιαπωνία με υπερψυγμένα καύσιμα.
"Αποφασίσαμε πέρυσι να διατηρήσουμε το μερίδιό μας στο Sakhalin-2 Μετά από διαβούλευση με την ιαπωνική κυβέρνηση, καθώς το έργο προμηθεύει περίπου το 9% των εισαγωγών ΥΦΑ [LNG] της Ιαπωνίας", ανέφερε η εκτελεστική εξουσία.
Η Mitsui, μαζί με τη Mitsubishi, διατήρησαν το συνδυασμένο μερίδιο 22,5% στο έργο, ακόμη και όταν δυτικές μεγάλες εταιρείες όπως η British Shell επέλεξαν να εγκαταλείψουν το Sakhalin-2 μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Άλλοι ασιατικοί μακροπρόθεσμοι αγοραστές ΥΦΑ του έργου Sakhalin-2, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, συνέχισαν να εισάγουν φυσικό αέριο από την επιχείρηση.