Η Ρωσία επιβεβαιώνει την καταστροφή οκτώ αρμάτων Leopard και την απώλεια 15 αρμάτων μάχης κατά την αντεπίθεση των Ουκρανών

Freepen.gr - Η Ρωσία ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι κατέστρεψε οκτώ άρματα μάχης Leopard και έχασε 15 άρματα μάχης κατά την τρέχουσα αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Μόσχα ισχυρίστηκε πως οι δυνάμεις της κατέστρεψαν οκτώ άρματα μάχης Leopard στη νότια περιοχή του Ντόνετσκ για να αποκρούσουν μια επίθεση του ουκρανικού στρατού.

«Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του νότιου Ντόνετσκ ανήλθαν σε περισσότερους από 1.500 Ουκρανούς στρατιώτες, 28 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 8 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard, 3 γαλλικής κατασκευής άρματα μάχης АМХ-10 και 109 τεθωρακισμένων οχήματα μάχης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε: «Δυστυχώς, είχαμε επίσης απώλειες. Συνολικά σκοτώθηκαν στην κοινή ομάδα 71 στρατιώτες κατά την απόκρουση της εχθρικής επίθεσης και 210 τραυματίστηκαν... Καταστράφηκαν 15 τανκς, εννέα μαχητικά οχήματα πεζικού, δύο οχήματα και εννέα πυροβόλα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail