EIA: Οι τιμές του πετρελαίου δεν θα αυξηθούν παρά τη μείωση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία

https://pixabay / GTraschuetz
Freepen.gr -
Οι τιμές του πετρελαίου δεν θα υπερβαίνουν κατά μέσο όρο τα 80 δολάρια ανά βαρέλι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, παρά την πιο πρόσφατη μείωση παραγωγής που ανακοινώθηκε από τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) στην τελευταία της βραχυπρόθεσμη ενεργειακή προοπτική (STEO) που δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα.

Στη συνεδρίαση της Κυριακής, οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+ αποφάσισαν να παρατείνουν τις περικοπές παραγωγής αργού πετρελαίου έως το 2024, ενώ η Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι θα μειώσει οικειοθελώς την παραγωγή της κατά 1 εκατομμύριο bpd τον Ιούλιο σε περίπου 9 εκατομμύρια bpd. Η περικοπή της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε να παραταθεί πέρα ​​από τον Ιούλιο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

Παρά την περικοπή της Σαουδικής Αραβίας και την παράταση των σημερινών περικοπών του ΟΠΕΚ+ έως το 2024, η ΕΙΑ αναμένει ότι οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ θα οδηγήσουν την παγκόσμια παραγωγή σε αύξηση 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) το 2023 και 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα το 2024, περιορίζοντας την ανοδική πορεία για τις τιμές του πετρελαίου. Η αύξηση της παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νορβηγία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και τη Γουιάνα θα είναι οι κύριοι μοχλοί της αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail