Οι Αλβανοί πρέπει να παραδώσουν στρατιωτικό οπλισμό που κρύβουν στα σπίτια τους

Αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των στρατιωτικών όπλων που κρύβονται από τους Αλβανούς πολίτες, δεδομένου της μεγάλης λεηλασίας των στρατιωτικών αποθηκών που έλαβε χώρα πριν και πολλά χρόνια κατά την λαϊκή εξέγερση.

Από: echedoros.blog

Οι εκκλήσεις που έγιναν στους πολίτες στο παρελθόν, για την παράδοση των στρατιωτικών όπλων, δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα παρά την αμνηστία που υποσχέθηκαν οι κυβερνήσεις στους κατόχους των όπλων.

Μια νέα έκκληση αναμένεται να γίνει από την κυβέρνηση της Αλβανίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί απαραίτητη μια νέα αμνηστία για την οικειοθελή παράδοση των όπλων, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σχέδιο ούτε προθεσμία για την εφαρμογή της.

Σε ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε ο ΟΑΣΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Μπέσφορτ Λαμαλλάρι, είπε ότι η αμνηστία απαιτεί προετοιμασία για να έχει αποτέλεσμα.

Όπως σημειώνεται, η Αλβανία χρειάζεται νέα αμνηστία για να ενθαρρύνει την οικειοθελή παράδοση όπλων, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ημερομηνία για αυτή την πρωτοβουλία.

«Όχι μόνο να εγκρίνουμε μια άλλη πρωτοβουλία, δηλαδή μια άλλη αμνηστία. Στην αμνηστία του 2017 δεν είχαμε όσα θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε από μια στρατηγική της οποίας προηγείται μια πολύ καλή δουλειά ευαισθητοποίησης της κοινότητας σε συνεργασία με κάθε παράγοντα, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης και της  κοινωνίας των πολιτών. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί μαζικά για τους κινδύνους», δήλωσε ο Μπέσφορτ Λαμαλλάρι, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Η δήλωση έγινε σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο ΟΑΣΕ για τον κίνδυνο από τα φορητά όπλα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για τη νέα αστυνομική δομή, η οποία εστιάζει στο ηλεκτρονικό έγκλημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail