Η Ρωσία προειδοποιεί Γερμανία - Γαλλία να μην προμηθεύουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ο πύραυλος κρουζ Taurus KEPD 350. Από χρήστη του Wikimedia (axesofevil2000)
Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε τη Γερμανία και τη Γαλλία να μην προμηθεύουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Ο Πεσκόφ είπε στην εκπομπή «Μόσχα. Κρέμλινο. Putin» στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 στις 4 Ιουνίου ότι η προμήθεια τέτοιων πυραύλων θα οδηγήσει μόνο σε μεγαλύτερη κλιμάκωση.

«Τώρα βλέπουμε ήδη πως αρχίζει η συζήτηση για παραδόσεις, για παράδειγμα, από τη Γαλλία, τη Γερμανία πυραύλων με βεληνεκές 500 και άνω χιλιομέτρων. Αυτό είναι ένα ποιοτικά διαφορετικό όπλο, το οποίο τελικά, ας πούμε, θα οδηγήσει σε ένα ακόμη σπιράλ κλιμάκωσης των εντάσεων», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν.

Το Μάιο, δημοσιεύματα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι η Ουκρανία είχε υποβάλει αίτημα ζητώντας από το Βερολίνο να προμηθεύσει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς KEPD 350 Taurus.

Ο Taurus είναι ένας σουηδο-γερμανικός πύραυλος κρουζ χαμηλής παρατήρησης, εκτοξευόμενος από τον αέρα, με αναφερόμενο βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail