Ο Ζελένσκι πάει να αρπάξει την περιουσία της ιστορικής Λαύρας του Κιέβου

pixabay - zaharovandnikol
Freepen.gr - Το ουκρανικό υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφοριών απαιτεί από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία να μεταβιβάσει την περιουσία της Λαύρας Κιέβο-Πετσέρσκαγια στο κράτος το αργότερο την Παρασκευή 9 Ιουνίου, μεταδίδει το πρακτορείο interfax.com.

"Πρέπει να υπογράψουν πιστοποιητικά μεταβίβασης και αποδοχής 79 τεμαχίων κρατικής περιουσίας, τα οποία επιστρέφονται στο αποθεματικό για χρήση. Πρέπει επίσης να επιστραφούν τα κλειδιά και ως αποτέλεσμα πρέπει να αλλάξει ο τόπος εγγραφής. Καταρχήν, θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή», δήλωσε η Μαριάνα Τόμιν, διευθύντρια του τμήματος πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και επικεφαλής της επιτροπής αποδοχής μοναστηριών, κατά τη διάρκεια του εθνικού τηλεμαραθώνιου.

Ο υπουργός Πολιτισμού Alexander Tkachenko δήλωσε στις 6 Ιουνίου πως η επιτροπή του υπουργείου ολοκλήρωσε την επιθεώρηση της Κάτω Λαύρας και ζήτησε από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία να εγκαταλείψει το μοναστήρι εντός τριών ημερών. Το τμήμα νομικών υποθέσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δήλωσε ότι το αίτημα ήταν παράνομο, αβάσιμο και δεν υπόκειται σε εκπλήρωση.

Το εθνικό αποθεματικό Kievo-Pecherskaya Lavra ζήτησε νωρίτερα από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να εκκενώσει το μοναστήρι πριν από τις 29 Μαρτίου. Το αίτημα βασίστηκε σε εικαζόμενες παραβιάσεις που διέπραξε η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τη χρήση κρατικής περιουσίας. Η Εκκλησία αμφισβήτησε την απόφαση στο δικαστήριο. Η διαδικασία μόλις ξεκίνησε και δεν υπάρχουν επί του παρόντος νομικοί λόγοι έξωσης των μοναχών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail