Δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για να επιταχυνθεί η οργάνωση του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία

pixabay /12019
Freepen.gr - Το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία του κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

«Νομίζω ότι πλέον έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για να επιταχυνθεί η επίλυση του θέματος μαζί με τους συναδέλφους μας», πρόσθεσε.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε την πρωτοβουλία να τοποθετήσει πρόσθετους αγωγούς φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Τουρκία κατά μήκος του πυθμένα της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και να δημιουργήσει έναν κόμβο φυσικού αερίου στα σύνορα της ΕΕ, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική λύση σε άλλα κέντρα για τον καθορισμό της τιμής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η Τουρκία σχεδίαζε να συζητήσει τη δημιουργία αυτού του κόμβου με πιθανές συμμετέχουσες χώρες τον Φεβρουάριο, αλλά η ειδική διάσκεψη αναβλήθηκε λόγω ενός καταστροφικού σεισμού στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail