Η Ρωσία αποκτά μια κύρια μηχανή αναζήτησης

Στη σύγχρονη εποχή, οι πόλεμοι δε διεξάγονται με τον ίδιο τρόπο όπως πριν από εκατό χρόνια, και οι τακτικές που εφαρμόζονται σήμερα είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες της περασμένης δεκαετίας.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι επιθέσεις επεκτείνονται πλέον πέρα ​​από τα φυσικά όρια και διεισδύουν στους σύγχρονους ψηφιακούς χώρους που χρησιμεύουν ως η ψυχή της επικοινωνίας ενός έθνους.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν περιορίζεται στο πεδίο της μάχης. Διεξάγεται και στη σφαίρα της αφήγησης. Οι δυτικοί τεχνολογικοί γίγαντες εξαπέλυσαν μια ολοκληρωτική επίθεση κατά της Ρωσίας. Οι ρωσικές ειδήσεις χαρακτηρίζονται γρήγορα ως ψεύτικες ειδήσεις, ενώ οι φιλορώσοι υποστηρικτές βρίσκουν τη φωνή τους πνιγμένη. Το πεδίο μάχης έχει μετατοπιστεί από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης στην απέραντη έκταση του ψηφιακού τοπίου, όπου συγκρούονται πληροφορίες και παραπληροφόρηση.

Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, η δύναμη για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης βρίσκεται στα χέρια των τεχνολογικών κολοσσών, οι οποίοι ελέγχουν τη ροή των πληροφοριών. Η Ρωσία, επίσης, κατανοεί τη σημασία του ελέγχου της αφήγησης και προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει αυτό το νέο είδος πολέμου μετωπικά.

Στον ολοένα εντεινόμενο ανταγωνισμό μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών τεχνολογικών κολοσσών, ξεδιπλώθηκε ένα νέο κεφάλαιο. Μετά από μια μακροχρόνια διαμάχη με την Google, η Ρωσία φαίνεται να έχει καταστρώσει ένα σχέδιο για να εκθρονίσει το μεγαθήριο της μηχανής αναζήτησης. Ετοιμαστείτε για το Yandex, τη δική σας vintage μηχανή αναζήτησης της Ρωσίας, έτοιμη να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google.

Μπείτε στο Yandex

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε το πράσινο φως για την πώληση ενός μεριδίου ελέγχου της Yandex, της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας Διαδικτύου, σε κοινοπραξία επιχειρηματιών με επιρροή και της VTB Bank. Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς η Ρωσία προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της αφήγησης της και να αντιμετωπίσει τις υποτιθέμενες προκαταλήψεις που διαιωνίζονται από δυτικούς τεχνολογικούς γίγαντες.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Aleksey Kudrin, ο οποίος συμβουλεύει την Yandex, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Πούτιν για να συζητήσουν το μέλλον της εταιρείας. Αναφέρεται ότι μια κοινοπραξία που αποτελείται από τους δισεκατομμυριούχους Vladimir Potanin, Aleksey Mordashov, Vagit Alekperov και VTB Bank θα αποκτήσει ένα μερίδιο ελέγχου στη ρωσική επιχείρηση της Yandex.

Με την έγκριση του Πούτιν, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την ανανέωση του Yandex, εμπλουτίζοντάς του με νέες δυνατότητες παρόμοιες με το YouTube και άλλες υπηρεσίες.

Η εμπλοκή σημαντικών Ρώσων μεγιστάνων σηματοδοτεί μια στρατηγική αναμόρφωση που στοχεύει να τοποθετήσει την Yandex ως εναλλακτική λύση έναντι της Google, παρέχοντας μια πλατφόρμα για τη διάδοση της ρωσικής προοπτικής σε παγκόσμια ζητήματα.

Η Yandex, που κάποτε χαιρετίστηκε ως η ιστορία επιτυχίας της τεχνολογίας της Ρωσίας, είχε αντιμετωπίσει οπισθοδρομήσεις που κλόνισαν τη φήμη της και τη θέση της στην αγορά. Οι αυξημένοι κυβερνητικοί κανονισμοί και η πίεση ανάγκασαν τη Yandex να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς νόμους εντοπισμού δεδομένων, περιορίζοντας τις δραστηριότητές της. Ωστόσο, με τα φιλόδοξα σχέδια του Πούτιν, μια αξιοσημείωτη αναζωπύρωση μπορεί να είναι στον ορίζοντα.

Θα πετύχει;

Τώρα τίθεται το ερώτημα: Μπορεί η Yandex να πετύχει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google και να ξαναγράψει την αφήγηση; Η Ρωσία έχει δει την επιτυχία του Telegram τον τελευταίο καιρό, επιδεικνύοντας την επιθυμία για εναλλακτικές προοπτικές. Οι δυτικές προοπτικές έχουν συχνά αντιμετωπίσει συνέπειες και αντιδράσεις, τροφοδοτώντας τη ζήτηση για εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης.

Τα ειδησεογραφικά μέσα της Ρωσίας , όπως το RT, έχουν κάνει σημαντικά βήματα στην παγκόσμια σκηνή. Τώρα, με το Yandex να αναδύεται ως μια εναλλακτική πλατφόρμα μηχανών αναζήτησης, η κυριαρχία της Google και των δυτικών τεχνολογικών κολοσσών αντιμετωπίζει μια πιθανή ανατροπή. Ο αντίκτυπος της ανόδου της Yandex εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την Google και μόνο. ολόκληρη η δυτική βιομηχανία τεχνολογίας πρέπει να προετοιμαστεί για την αλλαγή παραδείγματος που θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα.

Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι η άνοδος της Yandex θα μπορούσε να επιταχύνει την παγκόσμια πόλωση και να βοηθήσει στον καθορισμό της ατζέντας για τη Ρωσία. Η Yandex θα πρέπει να ακολουθήσει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της προσαρμογής πολλών απόψεων και της υπεύθυνης εποπτείας περιεχομένου.

Η Yandex έχει πολλές δυνατότητες, αλλά αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια. Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός με την Google και οι ανησυχίες για την επιρροή της Ρωσίας στην τεχνολογία και τις πληροφορίες είναι μεγάλες. Ωστόσο, εάν η Yandex βγει νικήτρια, θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail