Οι ΗΠΑ θέλουν Τουρκία και Ουγγαρία να επισπεύσουν την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

(Πρακτορείο Ειδήσεων TΤ/Jοnas Εkstrοemer μέσω REUΤΕRS)
Freepen.gr - Είναι καιρός η Τουρκία και η Ουγγαρία να επικυρώσουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη την Τρίτη, εν μέσω φημών ότι μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Άγκυρα να προμηθεύεται μαχητικά αεροσκάφη F-16 αμερικανικής κατασκευής μπορεί να γλυκάνει την κατάσταση.

Η αίτηση του σκανδιναβικού έθνους για ένταξη στην αμυντική συμμαχία εκκρεμεί από το Μάρτιο του περασμένου έτους. Απαιτεί ομοφωνία μεταξύ των υφιστάμενων 31 μελών του ΝΑΤΟ, αλλά η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν έχουν ακόμη εγκρίνει επίσημα την κίνηση.

«Από την οπτική γωνία των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι τώρα η ώρα να οριστικοποιηθεί η ένταξη της Σουηδίας», είπε ο κ. Blinken σε δημοσιογράφους μαζί με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ulf Kristersson.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε την ένταξη της Σουηδίας μέχρι την στιγμή που οι ηγέτες μας συγκεντρωθούν στο Βίλνιους για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail