Το Ιράν βλέπει πολλά υποσχόμενο μέλλον για οικονομικούς δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία

Freepen.gr - Μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι είπε ότι η Τεχεράνη και το Ριάντ έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις στη βάση μιας θετικής προοπτικής και πως το μέλλον των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών είναι λαμπρό και πολλά υποσχόμενο.

Είπε ότι τα δύο κράτη συμφώνησαν κατά τις πρόσφατες συναντήσεις να διευρύνουν την οικονομική και εμπορική αλληλεπίδραση στο ίδιο επίπεδο με τις πολιτικές σχέσεις, επισημαίνοντας «καλά πλαίσια» από αυτή την άποψη.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι στο πλαίσιο των εμπορικών δυνατοτήτων, οι προοπτικές για την επίτευξη των κατάλληλων συνθηκών για τη διαμόρφωση οικονομικής συνεργασίας είναι φωτεινές και ελπιδοφόρες καθώς έχουμε πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις σε διάφορα επίπεδα», είπε.

Ο εκπρόσωπος ευχαρίστησε επίσης τους Σαουδάραβες αξιωματούχους για την αλληλεπίδραση με το Ιράν κατά τη διάρκεια της περιόδου του Χατζ, ελπίζοντας πως η ετήσια μουσουλμανική γιορτή θα διεξαχθεί με μεγαλοπρέπεια και θα οδηγήσει σε στενότερη ενότητα της ισλαμικής κοινότητας.

* πληροφορίες tasnimnews.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail