Ποιοι ψηφίζουν ΝΙΚΗ και γιατί δεν αλλάζει τίποτε όσες μετάνοιες κι αν θα έκανε στο Αγιο Ορος ο Μητσοτάκης

pixabay / 12019
Από αλλού το περίμενε ο Κυριακός Μητσοτάκης και από αλλού το βρήκε. Ο πρώην και πιθανότατα επόμενος πρωθυπουργός δείχνει ότι μπορεί να κάνει τα πάντα όσον αφορά το εκλογικό του συμφέρον. Πχ ουδόλως τον απασχολούσε ο Κασιδιάρης με το κόμμα του μέχρι που χτύπησαν alarm ότι μπαίνει στη Βουλή. Τότε ξαφνικά θυμήθηκε τη δημοκρατία, που μάλλον την είχε λησμονήσει στα χρόνια της πανδημίας. Ίσα με εκείνο το σημείο, μια χαρά ανέβαζε βίντεο ανενόχλητος στο Youtube ο πρώην βουλευτής της Χ.Α.

Του Στρατή Μαζίδη

Όμως από το πουθενά του προέκυψε κάποια... "Νίκη". Μέχρι πριν 10-15 ημέρες πριν τις εκλογές ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του κόμματος, ούτε καν εκείνοι που γνωρίζουν τον Νατσιό από τα δεκάδες άρθρα του εδώ και πολλά χρόνια.

Το ενδεχόμενο όμως να μπει η Νίκη στην επόμενη Βουλή μαζί με την Πλεύση Ελευθερίας αφ' ενός βραχυκυκλώνουν τα όνειρα της παντοδυναμίας του κ. Μητσοτάκη και αφ' ετέρου ανεβάζουν τον πήχη της αυτοδυναμίας. Συνεπώς ο το βράδυ των εκλογών συμπαθής θεολόγος έγινε το επόμενο πρωινό  αρχηγός χριστιανοταλιμπάν, ψεκασμένων, ακροδεξιών, πουτινικών και όποιας άλλης ετικέτας μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς.

Την Πλεύση Ελευθερίας δεν την πειράζουμε διότι ροκανίζει το ΣΥΡΙΖΑ κι αποτελεί εναλλακτική για να μην πάει κανείς στο ΠΑΣΟΚ.

Υπό το πρίσμα αυτό, εκτός των διάφορων απίστευτα επιθετικών άρθρων που παράλληλα εμπίπτουν στα όρια του αντιρατσιστικού νόμου [πχ χριστιανοταλιμπάν], παραποιημένων αφισών και τηλε-επιθέσεων, ο κ. Μητσοτάκης ήταν έτοιμος να φτάσει μέχρι το Αγιο Ορον. Γιατί; Για να δείξει προφανώς στα πρόβατα που ψήφισαν, και αυτά που πλέον να σκέπτονται να ψηφίσουν τη "Νίκη" ότι είναι καλός κι ευσεβής χριστιανός. Γιατί τους θεωρεί πρόβατα; Διότι είναι ο ίδιος που τους έκλεισε με μια πρόταση τις εκκλησίες, αμφισβήτησε τον Θεό των χριστιανών [με την αμφισβήτηση της Θείας Κοινωνίας], έστειλε στα δικαστήρια ιερείς, έκλεισε τα μεγάφωνα τη Μεγάλη Παρασκευή [2020] των εκκλησιών ενώ το 2021 αποφάσισε να αναστηθεί ο Ιησούς πριν συμπληρώσει τρεις ημέρες στον Αδη. Όταν έχεις κάνει όλα αυτά, και εκτιμάς πως με ένα προσκύνημα τα έχεις σοβατίσει όλα, τότε μάλλον θεωρείς κάποιους αρκετά αφελείς.

Εκ των υστέρων, όσον αφορά τις πρώτες εκλογές, η "Νίκη" αποδεικνύεται μέχρι τώρα ένα εντελώς διαφορετικό κόμμα από ό,τι είχαμε συνηθίσει. Είχε κάνει επί 4 χρόνια αθόρυβη δουλειά. Εδώ στα νότια τουλάχιστον κανείς δεν την είχε πάρει χαμπάρι. Η μόνη Νίκη που ξέραμε ήταν η Κεραμέως και η Νίκη Βόλου. Επίσης απαντά σε όσους τη γελοιοποιούν - υβρίζουν με κείμενα εκνευριστικής ευγένειας. Ωστόσο από τα Τέμπη και πάνω η παρουσία της εντυπωσίασε.

Ποιοι λοιπόν ψηφίζουν "Νίκη";

Η εκτίμησή μου, η οποία μπορεί να διαψευστεί στην πράξη, είναι ότι "Νίκη" ψηφίζουν όσοι βλέπουν πως στον τόπο μας βρίσκεται σε εξέλιξη μια κρίση ταυτότητας η οποία κλιμακώνεται σταδιακά. Όσοι βλέπουν να μεγάλωσαν σε μια άλλη Ελλάδα, η οποία σε Χ χρονικό διάστημα δε θα υπάρχει πια.

Συνεπώς όσοι ψηφίζουν "Νίκη":

α. δίνουν πρωταρχική σημασία στην ταυτότητά τους, δηλαδή Ελληνες χριστιανοί ορθόδοξοι

β. ανησυχούν πως αμφισβητείται η συνέχεια της ταυτότητάς τους επιθυμώντας τη διατήρησή της

γ. φοβούνται βλέποντας ότι αρχίζει να διαμορφώνεται ένα μέλλον που δε θα βασίζεται στις αξίες που έμαθαν και διδάχθηκαν.

δ. τους ανησυχεί ο διωγμός της χριστιανικής πίστης τους με διαφόρους τρόπους σε διάφορα επίπεδα  

ε. αγαπούν την ιστορία τους

στ. βλέπουν τις εκλογές ως δυνατότητα να δηλώσουν παρόντες και ως εκ τούτου δεν πρόκειται για ψηφοφόρους που έκαναν την επιλογή τους πίσω από το παραβάν. Δεν τους απασχολεί αν η ΝΔ βγάζει 148 έδρες ή αν θα επέστρεφε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν αυτή η εκτίμηση είναι σωστή, ακόμη και μοναχός να γίνει κάποια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη μονή Παντοκράτορος, απόφαση δεν αλλάζουν.  

Απεναντίας όση περισσότερη και επιθετικότερη πολεμική δέχεται η "Νίκη" είτε μέσω "άρθρων" σε διάφορα ΜΜΕ, είτε μέσω δηλώσεων (Ιερώνυμος, Ανθιμος Αλεξανδρούπολης), είτε μέσω πολιτικών που πουλούσαν επιστολές του Ιησού και φάρμακα για την καράφλα που δεν πήραν πρώτα οι ίδιοι, τόσο θα σταθεροποιείται και θα σηκώνει ορόφους.

Τι αντίκτυπο πχ μπορεί να έχει η δήλωση Ιερώνυμου που δε βρήκε μια λέξη να πει όταν του έκλεισαν τους ναούς;

Απεναντίας τέτοιες καταστάσεις θυμίζουν την εποχή του δημοψηφίσματος. Όσο πολεμήθηκε το ΟΧΙ και επιστρατεύονταν διάφοροι πολιτικοί δεινόσαυροι (Καραμανλής, Σημίτης), τόσο αυτό ενισχυόταν.

Στο κάτω κάτω της γραφής, όπως έχουν όλοι δικαίωμα στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι, έχουν κι εκείνοι που προτάσσουν την ταυτότητά τους. Αυτό δεν είναι η δημοκρατία;

Σε κάθε περίπτωση, για λόγους διασφάλισης της δημοκρατίας κι αποτροπής της ασυδοσίας, καλό θα είναι η 26η Ιουνίου να μας βρει με 8 κόμματα στη Βουλή (Νίκη, Πλεύση, ΜέΡΑ 25). Αν το 2015 αναγνωριζόταν η τίμια στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι έμπαινε στη Βουλή, συμφωνία των Πρεσπών δε θα υπήρχε. Συνεπώς η ψήφος στα μικρά κόμματα, μόνο χαμένη δεν είναι. Απεναντίας μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail