Πανωλεθρία για το Κίεβο - Οι Ρώσοι συνέτριψαν την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού σε 5 μέτωπα

Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις απέτυχαν να επιτύχουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε πέντε μέτωπα στην περιοχή του νότιου Ντόνετσκ, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Ο αντίπαλος εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από το πρωί της 4ης Ιουνίου σε πέντε τομείς του μετώπου στην περιοχή του νότιου Ντόνετσκ, φέρνοντας σε δράση την 23η και την 31η μηχανοκίνητη ταξιαρχίες από στρατηγικές εφεδρείες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων με υποστήριξη από άλλες στρατιωτικές μονάδες και ομάδες», είπε ο εκπρόσωπος. 

«Ο στόχος του αντιπάλου ήταν να σπάσει την άμυνά μας στον πιο ευάλωτο μέτωπο, κατά τη γνώμη του. Ο εχθρός απέτυχε να εκτελέσει τα καθήκοντά του και δεν είχε επιτυχία», σημείωσε ο Κονασένκοφ.

Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν έξι μηχανοκίνητα τάγματα και δύο τάγματα αρμάτων μάχης, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. «Ως αποτέλεσμα της επιδέξιας και εξελιγμένης δράσης της Battlegroup East, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περισσότερα από 250 άτομα, δεκαέξι άρματα μάχης, τρία μηχανοποιημένα οχήματα μάχης πεζικού και 21 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης», τόνισε ο Konashenkov.

Σημείωσε ιδιαίτερα ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ βρισκόταν σε μία από τις θέσεις διοίκησης πρώτης γραμμής στην περιοχή αυτή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail