Οι σεισμοί στην Τουρκία προκάλεσαν ζημιές περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Πρακτορείο Ειδήσεων Demiroren
Freepen.gr - Οι δύο καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου σκοτώνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους και αφήνοντας εκατομμύρια άστεγους σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις προκάλεσαν ζημιές ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας.

Όπως γράφει το turkishminute.com, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής Mehmet Özhaseki, ο οποίος περιέγραψε τους σεισμούς μεγέθους 7,8 και 7,5 βαθμών που έπληξαν 11 επαρχίες στα νότια και νοτιοανατολικά της χώρας ως «τη μεγαλύτερη καταστροφή» που έπληξε κάθε πολιτισμό στην Ανατολία, είπε πως παρά την τεράστια οικονομική πίεση που προκάλεσαν οι σεισμοί για την τουρκική οικονομία, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις υποσχέσεις της στους επιζώντες του σεισμού στην περιοχή.

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια εορτασμού με μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με την ευκαιρία του μουσουλμανικού φεστιβάλ Eid al-Adha στην κεντρική επαρχία της Καισάρειας την Τετάρτη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια τολμηρή υπόσχεση κατά την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου να ανοικοδομήσει ολόκληρη τη ζώνη της καταστροφής —που αρχικά κατοικούσαν πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι— μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. 

Ο Özhaseki είπε ότι συνολικά 850.000 κτίρια, που κατεδαφίστηκαν ή έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τους σεισμούς, πρέπει να ανακατασκευαστούν και πως 300.000 από αυτά τα κτίρια θα ανεγερθούν μέσα σε ένα χρόνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail