Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στην «THRACIAN STAR 23» στο FIR Σόφιας

Από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν στη Διμερή Άσκηση με την επωνυμία «THRACIAN STAR 23» που πραγματοποιήθηκε στο FIR Σόφιας, με την συμμετοχή Μαχητικών Αεροσκαφών (Α/Φ) από την Βουλγαρία.

Η Άσκηση, η οποία είναι τύπου INVITEX-LIVEX (Invitation to an Exercise – Live Exercise) Μικρής Κλίμακας, εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών δράσεων των ΕΔ που έχουν σκοπό την ενίσχυση της Στρατιωτικής Συνεργασίας με σύμμαχες Χώρες, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Σκοπός της Άσκησης ήταν η εκπαίδευση και εξοικείωση των ΕΔ της Βουλγαρίας επί των διαδικασιών τυποποίησης της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ Standards) σε αντικείμενα αεροπορικής φύσεως, και κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας σε αντικείμενα Αέρος – Αέρος (Air to Air).

Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε σε αυτήν με 2 Α/Φ F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης, ενώ από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας της Βουλγαρίας συμμετείχαν 2 MIG-29.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail