Η Ρωσία ανησυχεί σοβαρά για τις προμήθειες πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία

Φωτογραφία: moscow-dvorik.com
Freepen.gr - Η απόφαση των βρετανικών αρχών να παραδώσουν πυραύλους κρουζ εμβέλειας 250 χιλιομέτρων Storm Shadow στην Ουκρανία είναι μια εχθρική κίνηση που έχει κάνει το Λονδίνο για να ρίξει περαιτέρω όπλα στην Ουκρανία, ανέφερε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι οι προμήθειες πυραύλων Storm Shadow θα κλιμακώσουν δραματικά την κατάσταση στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Επιπλέον, οι προμήθειες των Storm Shadow στην Ουκρανία υποδηλώνουν εμπλοκή του Λονδίνου στη σύγκρουση στην Ουκρανία, πιστεύει το υπουργείο.

Τρεις πύραυλοι Storm Shadow μπορούν να καταστρέψουν τη Γέφυρα της Κριμαίας

Ο Ρομάν Σβιτάν, ένας Ουκρανός έφεδρος συνταγματάρχης, είπε πως τρεις πύραυλοι Storm Shadow θα ήταν αρκετοί για να καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας της Ρωσίας.

«Αν εκτοξεύσετε δώδεκα πυραύλους στη Γέφυρα της Κριμαίας, ακόμα κι αν καταρρίψουν τους μισούς από αυτούς, τρεις ή τέσσερις από αυτούς τους πυραύλους θα μπορέσουν να καταστρέψουν τη γέφυρα εντελώς», είπε ο Σβιτάν.

Η Ουκρανία δεν έχει αερομεταφορέα για να ξεκινήσει το Storm Shadow

Ωστόσο, ειδικοί στο κανάλι Readovka Telegram διατυπώνουν αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των πυραύλων Storm Shadow στη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Γεγονός είναι πως η Ουκρανία έχει μόνο ένα αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει τέτοιους πυραύλους. Πρόκειται για το βομβαρδιστικό Sukhoi Su-24. Ταυτόχρονα, παραμένει άγνωστο πόσα Su-24 έχει η Ουκρανία και πόσα από αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν. Οι συντάκτες του καναλιού πιστεύουν πως οι προμήθειες πυραύλων μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow δεν πρόκειται να αλλάξουν την πορεία των εχθροπραξιών, καθώς η Ουκρανία δε διαθέτει ούτε το αεροσκάφος ούτε τα πληρώματα για αυτούς.

Σύμφωνα με το CNN, ο ουκρανικός στρατός ελπίζει να καταστρέψει τη γέφυρα της Κριμαίας καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί τη γέφυρα για να προμηθεύσει όπλα και να υποστηρίξει στρατεύματα στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Το Ηνωμένο Βασίλειο δε θεωρεί την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας.

Δυτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν πως οι πύραυλοι Storm Shadow θα είναι σε θέση να χτυπήσουν στόχους σε περιοχές της πόλης της Σεβαστούπολης και της Γέφυρας της Κριμαίας. Οι πύραυλοι Storm Shadow είναι πιο κινητοί, είναι πιο αποτελεσματικοί από τους πύραυλους ATACMS των ΗΠΑ, είναι πιο ευέλικτοι και ικανοί να χτυπούν κινούμενους στόχους.
 

* πληροφορίες english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail