Κρύο ντους από τη Γερμανία στην Ουκρανία για μαχητικά αεροσκάφη F-16

Foto: Bundesregierung/Bergmann
Freepen.gr - Η Ουκρανία δε θα πρέπει να αναμένει παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη Δύση στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς την Κυριακή, ενώ εξέφρασε την υποστήριξή του για ένα σχέδιο εκπαίδευσης πιλότων να πετούν με προηγμένα αεροσκάφη.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, ο Scholz δήλωσε ότι «αυτό που συνδέεται με την εκπαίδευση των πιλότων είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο», προσθέτοντας πως οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα συμβεί στο τέλος του προγράμματος.

«Το έργο έχει ένα μήνυμα για τη Ρωσία: η Ρωσία δεν μπορεί να υπολογίζει στη νίκη εάν ποντάρει σε έναν μακρύ πόλεμο», είπε.

Ο Scholz δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Γερμανία να συμμετάσχει στις παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία. «Καταρχάς, όλοι γνωρίζουν πως δεν έχουμε καν τέτοια αεροσκάφη».

Ο καγκελάριος σημείωσε πως το Βερολίνο παρέχει στο Κίεβο ό,τι είναι «άμεσα σημαντικό τώρα», συμπεριλαμβανομένων τανκς, πυρομαχικών και εξοπλισμού αεράμυνας, προσθέτοντας ότι η Γερμανία «θα στηρίξει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί, οικονομικά, ανθρωπιστικά και επίσης με όπλα».

«Έχουμε κινητοποιήσει τους πόρους μας», είπε. «Μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό για πολύ καιρό».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail