Ρώσος διευθυντής Αμυντικής Βιομηχανίας: Εάν η Δύση δώσει στο Κίεβο F-16 θα σημαίνει κήρυξη πολέμου με τη Ρωσία

Φωτό από την «almaz-antey»
Εάν η Δύση ακούσει τα αιτήματα του Κιέβου και παραδώσει 50 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αυτό θα σημαίνει κήρυξη πολέμου στη Ρωσία, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Στρατιωτικών-Πολιτικών Ερευνών της Almaz-Antey, ο καθηγητής Αλεξέι Πονμπερόζκιν στην Pravda.ru.

Από: echedoros.blog

Ο διευθυντής της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας σημείωσε ότι μέχρι στιγμής οι δυτικές χώρες είναι απρόθυμες να μεταφέρουν ακριβά μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο.

«Μέχρι στιγμής, καμία χώρα δεν έχει εκφράσει αυτήν την επιθυμία. Επίσης είναι μεγάλη παράδοση. Δηλαδή, τα F-16 είναι ακριβά αεροσκάφη, κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια το καθένα», εξήγησε ο ειδικός.

Ακόμη και οι καλύτεροι Ουκρανοί πιλότοι θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες, πρόσθεσε ο ειδικός, για να αλλάξουν από τα σοβιετικά αεροπλάνα σε ένα νέο μοντέλο μαχητικού. Είναι επίσης απαραίτητο να γίνει κατανοητό, τόνισε, ότι η παράδοση επιθετικών όπλων στον ουκρανικό στρατό θα σήμαινε κήρυξη πολέμου στη Ρωσία».

«Υπάρχει ακόμη μια λεπτή γραμμή μεταξύ της άμεσης στρατιωτικής δράσης και της βοήθειας σε έναν από τους συμμετέχοντες στη σύγκρουση. Και αυτή η λεπτή γραμμή σε αυτήν την περίπτωση απλά θα εξαφανιστεί», τονίζει ο Ποντμπερόζκιν. Αλλά ακόμη και τα σύγχρονα δυτικά αεροσκάφη δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την ισορροπία των δυνάμεων στο πεδίο της μάχης, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν πολλά μέσα για την καταστροφή τους, σημείωσε ο ειδικός στην αεροπορική άμυνα.

«Όλα μας τα συστήματα αεράμυνας: το Thor μικρής εμβέλειας, το Buk μεσαίου βεληνεκούς, το C-300, το S-400, ειδικά το S-500, σχεδιάστηκαν ειδικά για να αντιμετωπίζουν μαζικές επιθέσεις από μαχητικά F-16, βομβαρδιστικά και F-15. Επομένως, φυσικά, θα καταστραφούν», συνόψισε ο Ποντμπερόζκιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail