Evgeny Prigozhin — Κήρυκας της αλήθειας, τρελός ή... Μασκιρόβκα;

Ο επικεφαλής του Ομίλου Wagner, Evgeny Prigozhin, είχε μια αρκετά δημόσια κατάρρευση αυτή την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η Δύση το εκμεταλλεύεται:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στεκόμενος σε ένα χωράφι με πτώματα, το αφεντικό των Ρώσων μισθοφόρων, Yevgeny Prigozhin, δημοσίευσε την Παρασκευή ένα βιντεοσκοπημένο βίντεο κατηγορώντας προσωπικά τους ανώτερους αρχηγούς άμυνας για τις απώλειες που υπέστησαν οι μαχητές του Ομίλου Wagner στην Ουκρανία.

Η ταραχή του Πριγκόζιν αναζωπύρωσε και κλιμάκωσε μια μακροχρόνια κόντρα με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ, τους οποίους έχει κατηγορήσει επανειλημμένα πως "λιμοκτονούν" τις δυνάμεις του για πυρομαχικά.

Ο Πριγκόζιν εμφανίστηκε δίπλα σε δεκάδες ματωμένα πτώματα που όπως είπε ήταν μαχητών του Βάγκνερ. Οι εκρηκτικές του αποκαλύψεις αποκαλύφθηκαν στο βίντεο που δημοσίευσε η υπηρεσία Τύπου του.

«Έχουμε 70% έλλειψη σε πυρομαχικά. Σόιγκου! Γερασίμοφ! Πού είναι τα πυρομαχικά *******;» φώναξε στην κάμερα.


Ναι. Υπάρχει η αφήγηση. Η Wagner υποχωρεί απογοητευμένη από την κρεατομηχανή του Bakhmut, η Ουκρανία ενισχύει τα πολιορκημένα στρατεύματά της και ο ρωσικός στρατός βρίσκεται σε αταξία. Ένα ωραίο, τακτοποιημένο προπαγανδιστικό πραξικόπημα για το ΝΑΤΟ την παραμονή της βέβαιης επιτυχίας της επίθεσης της Ουκρανίας. Απλώς αποδεικνύει αυτό που έλεγαν οι δυτικοί αναλυτές - οι Ρώσοι είναι γεμάτοι σκ...τά.

Προσωπικά, λέω μαλ@κίες. Για αρχή, ο Prigozhin δεν είναι στρατιωτικός διοικητής ούτε έχει κάποια στρατιωτική εμπειρία. Μπορεί να φτιάξει ένα υπέροχο Chicken Kiev και είναι απίστευτος έμπορος, αλλά δεν είναι ο Clauswitz ή ο Sun Tzu.

Δεν θα σας κουράσω με τη συμβατική ανάλυση που επιμένει πως ο Prigozhin είναι είτε ένας πληροφοριοδότης με στεροειδή είτε κάποιος που βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ψυχικής κατάρρευσης. Καταλαβαίνω πλήρως γιατί κάποιοι θα βγάλουν αυτά τα συμπεράσματα, αλλά δεν τα αγοράζω.

Θυμάται κανείς τον Ραμζάν Καντίροφ και το τσετσένικο μουσουλμάνο τάγμα Αχμάτ; Πριν από ένα χρόνο, αν παρακολουθούσατε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Τσετσένοι ήταν το πρόσωπο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης καθώς περικύκλωσαν και συνέτριψαν το τάγμα Azov στη Μαριούπολη. Ο Καντίροφ και το τάγμα Αχμάτ ήταν σε όλα τα κανάλια του Telegram. Μετά, πουφ, εξαφανίστηκαν από τη ρωσική αφήγηση. Πήγαν σπίτι για να ξεκουραστούν. Την ίδια στιγμή, ο κόσμος δεν είδε σχεδόν καμία λέξη ή βίντεο ή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις. Στον κόσμο των social media, αν δεν μιλούν για σένα ή δεν παίζουν τα βίντεό σου, δεν υπάρχεις.

Τι σχέση έχει λοιπόν ο Καντίροφ με τη Βάγκνερ και τον Πριγκόζιν; Θέλω να τονίσω πως η κίνηση Prigozhin είναι το γυαλιστερό αντικείμενο που χρησιμοποιεί ένας επιδέξιος μάγος για να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από την πραγματική μαγεία. Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Δύση, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πληροφοριών, έχουν πειστεί ότι οι μάχες στο Μπαχμούτ είναι το κέντρο του στρατιωτικού σύμπαντος. Αλλά δεν είναι.

Ναι, το Bakhmut υπήρξε ο τόπος ορισμένων πολύ σκληρών, εξουθενωτικών μαχών που έχουν ρημάξει τις ουκρανικές δυνάμεις όσον αφορά τους άνδρες και τον εξοπλισμό. Η ομάδα Wagner έχει επίσης απώλειες, αλλά τίποτα στην κλίμακα που προκλήθηκε στην Ουκρανία. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν και άλλες έντονες μάχες που μαίνονται κατά μήκος της γραμμής σύγκρουσης 900 χιλιομέτρων, όπως η Maryinka και η Avdeevka. Δεν τους δόθηκε πολλή δημόσια προσοχή και το τάγμα Akhmat δεν φαίνεται πουθενά. Είχαν απαχθεί από εξωγήινους;

Πιστεύω ότι παρακολουθούμε μια έκδοση του 21ου αιώνα της ρωσικής Maskirovka. Είναι το στρατιωτικό θέατρο Μπολσόι. Υποθέτω πως κάποιοι μπορούν να υποστηρίξουν ότι η κατάρρευση της ντίβας του Πριγκόζιν ήρθε μόλις μια μέρα μετά την αποτυχημένη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας στο Κρεμλίνο, για την οποία οι Ρώσοι έσπευσαν να επιμείνουν πως ήταν απόπειρα δολοφονίας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν το αγοράζω. Πολύ βολικό από άποψη χρονισμού και αφήγησης.

Σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξοικειωθεί με τον μύθο ότι ο ρωσικός στρατός είναι μια χάρτινη τίγρης που έχει τσακιστεί από τη διαφθορά και τους δειλούς, πονηρούς ηγέτες. Επιπλέον, ουσιαστικά δε δίνεται προσοχή στη διάθεση και τη δραστηριότητα των ρωσικών δυνάμεων. Ο κόσμος επικεντρώνεται στην υποσχεθείσα από καιρό «μαζική» επίθεση της Ουκρανίας που θα απωθήσει τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο σύγχρονο κόσμο του ISR (δηλ. Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης) είναι σχεδόν αδύνατο για οποιαδήποτε χώρα να συγκεντρώσει ένα μυστικό στρατό με τη σειρά των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων οχημάτων που είναι απαραίτητα για την έναρξη μιας επίθεσης. Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ένας στρατιωτικός σχεδιαστής; Εστιάστε τον κόσμο σε ένα γυαλιστερό αντικείμενο που είναι αρκετά ισχυρό ώστε να προσελκύει και να εκτρέπει τους αναλυτές πληροφοριών του αντιπάλου από αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Πιστεύω ότι ο Πριγκόζιν και το Μπαχμούτ είναι αυτό το γυαλιστερό αντικείμενο και η Δύση, σαν βαριεστημένος σκύλος, κυνηγά μανιωδώς Ρώσους σκίουρους που δεν έχουν καμία σχέση με τη δύναμη που έχει στην εφεδρεία η Ρωσία περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει.

Θα μπορούσα να κάνω λάθος, δε θα ήταν η πρώτη φορά, αλλά διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας και πιστεύω πως ο Πούτιν, ο Σόιγκου και ο Γκερασίμοφ αντιλαμβάνονται πλήρως αυτήν την πραγματικότητα και είναι έτοιμοι να δράσουν με όλη την απαραίτητη δύναμη για να νικήσουν τη διαφαινόμενη απειλή.

Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να λάβετε υπόψη - η δυτική αφήγηση επιμένει ότι ο Πούτιν είναι ένας βάναυσος δικτάτορας που δεν ανέχεται διαφωνίες. Πραγματικά; Αν αυτό ίσχυε, τότε ο Πριγκόζιν θα βρισκόταν σε δεσμά και θα κατευθυνόταν σε μια μυστική φυλακή όπου θα πέθαινε από κάποια απροσδόκητη ασθένεια. Αλλά δεν είναι αυτό που βλέπουμε. Ο Πριγκόζιν δημοσιεύει εξωφρενικά σχόλια και βίντεο και εξακολουθεί να περπατά. Αυτό και μόνο το γεγονός με πείθει ότι παίζει ρόλο στην τρέχουσα εκστρατεία Maskirovka της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail