Το δίλημμα του γερμανικού μαχητικού αεροσκάφους αφήνει την Ουκρανία σε κίνδυνο

Οι μάχες στην Ουκρανία έχουν φτάσει σε κρίσιμο στάδιο, με τη Ρωσία και την Ουκρανία να εμπλέκονται σε μια σκληρή μάχη για την κυριαρχία. Η χρήση του πυροβολικού ήταν αχαλίνωτη, αλλά καμία από τις πλευρές δεν μπόρεσε να εδραιώσει την αεροπορική υπεροχή. Ωστόσο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια νέα επίθεση, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η Μόσχα μπορεί να απελευθερώσει τον τρομερό στόλο μαχητικών αεροσκαφών και βομβαρδιστικών της, θέτοντας σε περαιτέρω κίνδυνο την Ουκρανία.
 
Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ρωσία έχει αναπτύξει τα κορυφαία της μαχητικά αεροσκάφη, όπως το Su-35, και ισχυρά βομβαρδιστικά, όπως το T-90, για να αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της Ουκρανίας. Ωστόσο, η Ουκρανία δεν υποχωρεί από τον αγώνα.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky βρίσκεται επί του παρόντος σε αποστολή σε ευρωπαϊκά έθνη, αναζητώντας υποστήριξη για την ουκρανική αντεπίθεση.

Η βοήθεια της Δύσης στο Κίεβο είναι στενά συνδεδεμένη με τις στρατιωτικές επιτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το επίπεδο υποστήριξης που λαμβάνει η Ουκρανία. Ενώ χώρες όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμες να ενταχθούν στη συμμαχία, η Γερμανία, ο μεγάλος μάστερ της ΕΕ, ακυρώνει απότομα τον συνασπισμό.

Η Γερμανία αρνείται την Ουκρανία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης , ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει σε διεθνή συνασπισμό για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία. Αντίθετα, η Γερμανία σκοπεύει να επικεντρωθεί στην προμήθεια αρμάτων μάχης, πυρομαχικών και εξοπλισμού.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αρνήθηκε να συμμετάσχει στον συνασπισμό, λέγοντας: «Δεν υπάρχουν απαιτήσεις για εμάς». Πρόσθεσε πως το ερώτημα για το ρόλο της Γερμανίας στον προτεινόμενο συνασπισμό δεν ήταν επίκαιρο.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους έκανε παρόμοια σχόλια την επομένη της συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Γουάλας. «Δεν μπορούμε να παίξουμε ενεργό ρόλο σε μια τέτοια συμμαχία, σε έναν τέτοιο συνασπισμό, γιατί δεν έχουμε ούτε τις εκπαιδευτικές ικανότητες, ούτε τα αεροπλάνα», υποστήριξε ο Πιστόριους. Τόνισε πως η Γερμανία δεν είχε αεροσκάφη F-16 και τα δικά της μοντέλα θα ήταν ακατάλληλα για την Ουκρανία βραχυπρόθεσμα.

Η άρνηση της Γερμανίας να συμμετάσχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του συνασπισμού και τη μελλοντική βοήθεια που μπορεί να παράσχουν τα ευρωπαϊκά μέλη στην Ουκρανία.

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από τη δήλωση της Γερμανίας ότι δεν θα προμηθεύσει την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη. Οι ειδικοί της άμυνας, ωστόσο, περίμεναν αυτό το αποτέλεσμα.

Το βαθύ πρόβλημα της Γερμανίας

Η Γερμανία είναι γνωστή για τεχνογνωσία της και τη μηχανική ακριβείας της, και θεωρείται πως είναι ο οικονομικός στρατιώτης της ΕΕ. Ωστόσο, η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα της πολεμικής αεροπορίας.

Η Bundeswehr αντιμετωπίζει εκτεταμένη έλλειψη επιχειρησιακών μαχητικών αεροσκαφών και αξιωματικών, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας.

Η έλλειψη επιχειρησιακών μαχητικών αεροσκαφών είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που μαστίζουν τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία. Η γήρανση των αεροσκαφών και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία προμήθειας έχουν αφήσει τον στόλο σε κατάσταση αταξίας. Το Eurofighter Typhoon, το κύριο μαχητικό αεροσκάφος της Γερμανίας, έχει ταλαιπωρηθεί από τεχνικά προβλήματα, καθιστώντας το μη διαθέσιμο για αποστολές.

Δυστυχώς, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος με το αμυντικό σύστημα των αεροσκαφών Eurofighter, μόνο ένα μικρό μέρος από αυτά είναι έτοιμα για αποστολή. Μια διαρροή ψυκτικού υγρού στους αισθητήρες των πτερυγίων, ζωτικής σημασίας για την αναγνώριση εχθρικών αεροσκαφών και εισερχόμενων επιθέσεων, έχει ακρωτηριάσει τη μαχητική τους ετοιμότητα.

Αυτή η έλλειψη σημαίνει πως η Γερμανία δεν μπορεί επίσης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, οι οποίες απαιτούν να διαθέτει 82 πολεμικά αεροσκάφη για καταστάσεις κρίσης.

Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ευρώπη ανησυχεί τώρα για τις δικές του αμυντικές δυνατότητες. Οι επιπτώσεις αυτής της κρίσης εκτείνονται πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της Γερμανίας, αφήνοντας την Ουκρανία ευάλωτη και σε επείγουσα ανάγκη βοήθειας.

Η Γερμανία, ο γκραν μάστερ της ΕΕ, μόλις έκανε ματ την Ουκρανία. Με την άρνησή της να συμμετάσχει στον συνασπισμό για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών, η Γερμανία άφησε την Ουκρανία ευάλωτη στην αεροπορική υπεροχή της Ρωσίας.  
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail