Η ενέδρα της ρωσικής ειδικής αεροπορικής ομάδας μπορεί να προκαλέσει μεγάλη κλιμάκωση στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Μαύρη και επικίνδυνη μέρα για τις ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Ρωσική Ειδική Αεροπορική Ομάδα δέχθηκε ενέδρα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 9 πιλότων. Ο Simplicius λέει την ιστορία:
 
Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σήμερα η Ρωσία έχασε δύο Mi-8, και Su-34, και σύμφωνα με πληροφορίες ένα Su-35. Και οι εννέα πιλότοι σκοτώθηκαν. Αυτοί είναι πιθανώς τρεις στο Mi-8, τρεις στο Mi-8MTPR1 (πιλότος, χειριστής και χειριστής σουίτας EW), δύο στο Su-34 και ένας στο Su-35.

Αυτά τα τέσσερα εναέρια μέσα αποτελούσαν αυτό που ονομάζεται «ειδική αεροπορική ομάδα», καθώς λειτουργούσαν μαζί ως μία μονάδα σε έναν συντονισμένο στόχο αποστολής. Ένα από τα Mi-8 ήταν πιθανόν σε ρόλο ανάκτησης, ειδικά σταλμένο ως σκάφος για να ανακτήσει τους καταρριφθέντες πιλότους προληπτικά, το άλλο ήταν ένα προηγμένο Mi-8MTPR1, το οποίο είναι μια ηλεκτρονική / EW πλατφόρμα. Ο ρόλος του Mi-8MTPR1 είναι να παρέχει ηλεκτρονική εμπλοκή και κάλυψη για το Su-34, ο ρόλος του οποίου ήταν να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές, πιθανότατα με τη μορφή του νέου «σχεδιασμού» FAB-500M-62 UMPC ή βομβών ολίσθησης. Ο ρόλος του Su-35 σε αυτή την ειδική αεροπορική ομάδα είναι να παρέχει αεροπορική κάλυψη έναντι πιθανών εχθρικών αεροπορικών απειλών, δηλαδή εχθρικών μαχητικών αεροσκαφών.

Δεν ξέρω αν το άρθρο βρίσκεται πίσω από ένα pay wall, αλλά παρέχει μια πολύ λεπτομερή ανάλυση του τι μπορεί να έχει συμβεί. Η ουσία — οι Ρώσοι δεν είναι σίγουροι πώς έγινε αυτή η εναέρια ενέδρα. Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα τακτικό μαύρο μάτι για τους Ρώσους. Δεν αλλάζει την τροχιά της τελικής ήττας της Ουκρανίας, αλλά είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική κλιμάκωση των ρωσικών επιθέσεων σε πόρους ISR του ΝΑΤΟ τουλάχιστον. Μέχρι τώρα, οι Ρώσοι απέφευγαν σε μεγάλο βαθμό να επιτεθούν σε στόχους των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ. Νομίζω πως αυτό είναι τώρα στο τέλος.

Δεν είναι μόνο η επίθεση στην «Special Air Group». Οι Ουκρανοί εκτόξευσαν επίσης δύο βρετανικούς πυραύλους κρουζ Storm Shadow σε πολιτικούς στόχους στο Λουχάνσκ. Νομίζω ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο γεγονότων θα οδηγήσει σε αλλαγή της ρωσικής τακτικής. Η υπομονή στην απάντηση σε τρομοκρατικές επιθέσεις που υποστηρίζονται από τη Δύση είναι πιθανό να τελειώσει.

Η ρωσική απάντηση στην κλιμάκωση που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ ενέχει σημαντικό κίνδυνο διεύρυνσης του πολέμου σε έναν πλήρη πόλεμο με το ΝΑΤΟ. Για να παραθέσω την ταινία του Thomas Paul Anderson, "There Will Be Blood".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail