Ο φόβος της χαλαρής ψήφου σκιάζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο φόβος της χαλαρής ψήφου ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από τα κόμματα, κυρίως δε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, για τα οποία το διακύβευμα των εκλογών είναι άκρως σημαντικό. Μέχρι και την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας προσπάθησαν να ξορκίσουν το… κακό και να πείσουν τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι με οποιαδήποτε άλλα κριτήρια.

Από: Το Παρόν

Τα μηνύματα που έφταναν στα επιτελεία και των δύο μεγάλων κομμάτων όλο το προηγούμενο διάστημα μόνο ενθουσιασμό δεν προκαλούσαν. Για τον λόγο αυτό και οι ηγεσίες τους αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, θέτοντας τα δικά της διλήμματα η κάθε πλευρά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι ανησυχίες είχαν να κάνουν με δύο κατηγορίες πολιτών: Αυτούς που σκέφτονται να προσέλθουν στις κάλπες και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους δίνοντας την ψήφο τους στα μικρότερα κόμματα. «Δεν χωρούν επιπολαιότητες, δεν χωρούν άσφαιρα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας», τόνισε. «Κανένα λάθος δεν διορθώνεται μετά την ψηφοφορία. Το κακό για τη χώρα θα έχει συντελεστεί», προειδοποίησε.

Η δεύτερη πηγή ανησυχίας για το Μέγαρο Μαξίμου έχει να κάνει με τους ψηφοφόρους της… Νέας Δημοκρατίας. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν φτάσει μηνύματα που έλεγαν ότι μερίδα εξ αυτών, προεξοφλώ­ντας τη νίκη της παράταξης στις σημερινές εκλογές σκεφτόταν να μην πάει να ψηφίσει και να περιμένει τις επαναληπτικές, που θα είναι και πιο κρίσιμες! Δόθηκαν σαφείς εντολές στον κομματικό μηχανισμό να κινητοποιηθεί προκειμένου να μην υπάρξει τέτοιο κλίμα, με την επισήμανση ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. «Δεν αρκεί η νίκη, χρειαζόμαστε μια καθαρή και μεγάλη νίκη», ήταν η επίσημη γραμμή.

Η στρατηγική που ακολούθησε ο Αλ. Τσίπρας προκειμένου να αμβλύνει το φαινόμενο της χαλαρής ψήφου ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει τους πολίτες, πρόβαλε ως δεδομένο ότι είτε η χαλαρή ψήφος είτε η αποχή… ευνοούν αποκλειστικά και μόνο τη Νέα Δημοκρατία! Και πάνω εκεί έχτισε το αφήγημά του, το οποίο και περιείχε ισχυρές δόσεις κινδυνολογίας και γκρίζας προπαγάνδας. «Αποχή από τις εκλογές σημαίνει διαιώνιση του δράματος που ζήσαμε τέσσερα χρόνια», υπογράμμισε.

Ενώ ακόμη πιο… παραστατική ήταν η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τσαπανίδου, η οποία ανέφερε ότι «χαλαρή ψήφος σημαίνει άλλα τέσσερα χρόνια διαφθοράς, υποκλοπές, ρουσφέτια, απευθείας αναθέσεις».

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ύψος της αποχής τόσο πιο ευνοϊκές θα είναι οι συνθήκες για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Για τον λόγο αυτό και προσπάθησαν το τελευταίο διάστημα να κινητοποιήσουν κυρίως τους νέους, με τη βεβαιότητα ότι, αν πάνε να ψηφίσουν, θα είναι πιο εφικτή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας τους προέτρεψε «να πάνε να ψηφίσουν και να στείλουν τον Μητσοτάκη στο σπίτι του»!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail