Τέσσερις τρόποι με τους οποίους ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να οδηγήσει την Αμερική σε Πυρηνικό Πόλεμο

pixabay
Έχετε κοιτάξει ποτέ τον Τζο Μπάιντεν και αναρωτηθήκατε αν αυτός ο τύπος θα μας σκοτώσει όλους; Αν ναι, σίγουρα δεν είστε μόνοι. Ο Μπάιντεν είναι ένας κακότροπος τρελός που δεν είναι όλος εκεί ψυχικά και η ομάδα εξωτερικής πολιτικής του περιλαμβάνει γνωστούς πολεμοκάπηλους όπως ο Τζέικ Σάλιβαν, ο Άντονι Μπλίνκεν και η Βικτόρια Νούλαντ. Τα τελευταία δύο χρόνια προκαλούν τους εχθρούς μας κάθε ευκαιρία, και αυτό μας ώθησε στο χείλος του πολέμου με αρκετούς από αυτούς. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μας λένε συνέχεια ότι ξέρουν ακριβώς τι κάνουν, αλλά αν το κάνουν αυτό λάθος, δεν πρόκειται να τελειώσουμε. Μόλις αρχίσουν να πετούν οι πύραυλοι, δε θα υπάρχει επιστροφή. Ακολουθούν 4 τρόποι με τους οποίους ο Τζο Μπάιντεν και τα τσιράκια του θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Αμερική σε έναν πυρηνικό πόλεμο.

#1 Ρωσία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εξελιχθεί σε μια πλήρη σύγκρουση πληρεξουσίων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν απλώς να κλιμακώνουν τα πράγματα.

Πού τελειώνει λοιπόν αυτό;

Σε αυτό το σημείο, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη ανακοινώσει 36 διαφορετικά πακέτα στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος:

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέα στρατιωτική βοήθεια 325 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία την Τετάρτη για να βοηθήσει τον στρατό της στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων πυρομαχικών για συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), προηγμένους πυραύλους και αντιαρματικές νάρκες.

Είναι το 36ο πακέτο ασφαλείας για την Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή το Φεβρουάριο του 2022 και ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ για την κυβέρνηση του Κιέβου σε περισσότερα από 35,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι συνεχίζουν να πλαισιώνουν αυτή την κρίση ως μια υπαρξιακή σύγκρουση μεταξύ Ανατολής και Δύσης, και οι δυτικοί ηγέτες έχουν σίγουρα ενισχύσει αυτή την αντίληψη δημοσιεύοντας χάρτες της Ρωσίας χωρισμένης σε δεκάδες μικρές χώρες.

Σε αυτό το σημείο, οι Ρώσοι πιστεύουν πως παλεύουν για την ύπαρξή τους και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί ανοιχτά ότι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα όταν έρθει η ώθηση για να σπρώξουν:

Διευκρίνισε ότι το ρωσικό δόγμα «καθιστά σαφές πως τα πυρηνικά όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν η Ρωσία αντιμετωπίσει μια επιθετική πράξη που περιλαμβάνει άλλα είδη όπλων, τα οποία απειλούν την ίδια την ύπαρξη του κράτους».

Και πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τη χρήση πυρηνικών όπλων ως απάντηση σε τέτοιες ενέργειες.

«Οι πιθανοί αντίπαλοί μας δεν πρέπει να το υποτιμούν αυτό.

«Όλες αυτές οι εικασίες για το πώς οι Ρώσοι δε θα το κάνουν ποτέ αυτό είναι άχρηστες.

«Οι δυτικοί αναλυτές και οι δυτικοί διοικητές –τόσο οι στρατιωτικοί όσο και οι πολιτικοί ηγέτες– θα πρέπει απλώς να αξιολογήσουν τους κανόνες και τις προθέσεις μας».

Γιατί οι ηγέτες μας δε λαμβάνουν στα σοβαρά τέτοιες απειλές;

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως οι Ρώσοι δεν μπλοφάρουν.

Και θα πρέπει να μας ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι τα ρωσικά υποβρύχια γίνονται όλο και πιο ενεργά στον Ατλαντικό Ωκεανό:

«Οι Ρώσοι ήταν πιο δραστήριοι από ό,τι τους έχουμε δει εδώ και χρόνια», δήλωσε στο Κογκρέσο την Τετάρτη ο Στρατηγός Κρις Κάβολι, ο ανώτατος διοικητής για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην Ευρώπη, σχετικά με τις υποθαλάσσιες δυνατότητες της Μόσχας.

«Οι περιπολίες τους στον Ατλαντικό και σε όλο τον Ατλαντικό είναι σε υψηλό επίπεδο τις περισσότερες φορές, σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που έχουμε δει εδώ και χρόνια», κατέθεσε ο Cavoli ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής. «Και αυτό, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν στην Ουκρανία».

Τελικά, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν υποβρύχια για να εξαπολύσουν ένα πρώτο αιφνιδιαστικό χτύπημα στις ΗΠΑ, και αν συμβεί αυτό θα είναι το τέλος του έθνους μας όπως το ξέρουμε σήμερα.

#2 Κίνα


Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα, οι Κινέζοι επεκτείνουν πυρετωδώς και εκσυγχρονίζουν το στρατηγικό πυρηνικό τους οπλοστάσιο.

Κάποτε, οι δυνατότητές τους ωχριούσαν σε σύγκριση με τις δικές μας, αλλά τώρα έχουν κλείσει ουσιαστικά αυτό το χάσμα.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξακολουθεί να επιλέγει να τους αντιμετωπίζει σαν μια εξαιρετικά κατώτερη δύναμη.

Δε θέλουμε πόλεμο με την Κίνα, και υπό προηγούμενες κυβερνήσεις ένας τέτοιος πόλεμος δεν ήταν καν πιθανότητα.

Αλλά τώρα το καθεστώς της Ταϊβάν έχει γίνει ένα σημαντικό διεθνές ζήτημα και οι Κινέζοι απλώς συνεχίζουν να στέλνουν περισσότερα στρατιωτικά αεροσκάφη στη ζώνη ταυτοποίησης της αεράμυνας της Ταϊβάν:

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν, σε ενημέρωση νωρίς την Παρασκευή για τις κινεζικές στρατιωτικές δραστηριότητες τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ότι 19 στρατιωτικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας του νησιού.

Ένα από αυτά ήταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB-001, το οποίο πέταξε γύρω από την Ταϊβάν, διασχίζοντας πρώτα το κανάλι Bashi που χωρίζει την Ταϊβάν από τις Φιλιππίνες, στη συνέχεια πέταξε προς τα ανατολικά της Ταϊβάν πριν ξαναπεράσει προς την κινεζική ακτή, σύμφωνα με ένα χάρτη που δόθηκε από το υπουργείο.

Επιπλέον, η κυριαρχία σε ορισμένες περιοχές στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι ένα άλλο θέμα που έχει προκαλέσει την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας:

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την κινεζική ακτοφυλακή να σταματήσει την παρενόχληση των φιλιππινέζικων πλοίων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, αναφέρθηκε.

Το Σάββατο, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωση: «Καλούμε το Πεκίνο να σταματήσει την προκλητική και ανασφαλή συμπεριφορά του».

Την περασμένη εβδομάδα, οι Φιλιππίνες κατηγόρησαν την ακτοφυλακή της Κίνας για «επιθετικές τακτικές» και «επικίνδυνους ελιγμούς» στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ των δύο εθνών.

Ας ελπίσουμε πως θα επικρατήσουν οι πιο ψύχραιμοι και οι σχέσεις μας με την Κίνα θα πάρουν μια στροφή προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αλλά δε θα βασιζόμουν σε αυτό.

#3 Ιράν

Όπως έχω προειδοποιήσει ξανά και ξανά, ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή.

Και μόνο για να βεβαιωθούν ότι οι εντάσεις θα αυξηθούν λίγο, οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει αεροσκάφη εξοπλισμένα με «βόμβες καταστροφής καυσίμων» στην περιοχή:

Σε μια επίδειξη δύναμης στο Ιράν, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εξόπλισε αεροσκάφη που αποστέλλονται στη Μέση Ανατολή με προηγμένες βόμβες καταστροφής καυσίμων, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Wall Street Journal την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, περίπου δώδεκα A-10 Warthog επανατοποθετήθηκαν για να επιτρέψουν στο επιθετικό αεροσκάφος να μεταφέρει έως και 16 από τις βόμβες ακριβείας GBU-39/B που καθοδηγούνται.

Φυσικά και οι Ιρανοί επιλέγουν να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Στην πραγματικότητα, ο ιρανικός στρατός μόλις κατέλαβε παράνομα ένα τάνκερ που κατευθυνόταν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες:

Πλάνα έδωσε στη δημοσιότητα το ιρανικό ναυτικό που δείχνει την κατάσχεση ξένου σκάφους στον Κόλπο του Ομάν.

Το πετρελαιοφόρο Advantage Sweet, υπό τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ, καταλήφθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις μετά την αναχώρησή του από το Κουβέιτ καθ' οδόν προς το Χιούστον, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

«Το Advantage Sweet κατασχέθηκε από το Ναυτικό του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν κατά τη διέλευση των διεθνών υδάτων στον Κόλπο του Ομάν», δήλωσε η NAVCENT.

Σε αντίθεση με τη Ρωσία και την Κίνα, το Ιράν δε διαθέτει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Αλλά οι Ιρανοί πλησιάζουν πολύ στο να μπορούν να παράγουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν πως διαθέτουν ήδη παλαιότερα πυρηνικά που τους έχουν παρασχεθεί από άλλους.

Εάν ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, το Ιράν θα πετάξει ό,τι έχει εναντίον του Ισραήλ και το Ισραήλ θα κάνει το ίδιο στο Ιράν.

Ας ελπίσουμε πως μια τέτοια σύγκρουση μπορεί να αναβληθεί για όσο το δυνατόν περισσότερο.

#4 Βόρεια Κορέα

Θα νόμιζες ότι η δυνατότητα για 3 κατακλυσμικούς πολέμους θα ήταν αρκετή.

Αλλά όχι, η κυβέρνηση Μπάιντεν αποφάσισε επίσης να προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό τη Βόρεια Κορέα στέλνοντας «πυρηνικά οπλισμένα υποβρύχια» στη Νότια Κορέα:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν πυρηνικά υποβρύχια στη Νότια Κορέα για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες - μέρος μιας νέας συμφωνίας που θα σηματοδοτήσει τη δέσμευση της Ουάσιγκτον να υπερασπιστεί τη Σεούλ έναντι των αυξανόμενων πυρηνικών απειλών από τη Βόρεια Κορέα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το σχέδιο ελλιμενισμού των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων στη Νότια Κορέα, κάτι που δεν έχει συμβεί από τη δεκαετία του 1980, είναι ο τίτλος μιας προσπάθειας να καταστήσουν την αποτροπή των ΗΠΑ εναντίον του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν «πιο ορατή», σύμφωνα με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Θα δει επίσης τις ΗΠΑ να δεσμεύονται να δώσουν στο σύμμαχό τους μεγαλύτερο ρόλο σε οποιαδήποτε απάντηση σε μια πιθανή πυρηνική επίθεση.


Ένας κανόνας που προσπαθώ να ακολουθώ είναι πως δεν πρέπει ποτέ να προκαλείς τρελούς.

Και σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση Μπάιντεν προκαλεί τρελούς που είναι οπλισμένοι με πυρηνικά όπλα.

Οι Βορειοκορεάτες δεν είναι ευχαριστημένοι με την τελευταία κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν και απλώς εξέδωσαν μια πολύ οργισμένη δήλωση που περιέχει τις λέξεις «πυρηνικός πόλεμος»:

Η Βόρεια Κορέα θα εντείνει την «στρατιωτική της αποτροπή» κατά της Νότιας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή, κατακρίνοντας τη συμφωνία κορυφής αυτής της εβδομάδας μεταξύ των δύο πλευρών για την ενίσχυση της εκτεταμένης αποτροπής των ΗΠΑ ως «προϊόν της ειδεχθούς εχθρικής πολιτικής» κατά της Πιονγκγιάνγκ.

Το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) δημοσίευσε ένα σχόλιο που επέκρινε την κρατική επίσκεψη του Προέδρου Γιουν Σουκ Γιολ στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα ως «το πιο εχθρικό, επιθετικό, επικίνδυνο και προκλητικό ταξίδι για έναν πυρηνικό πόλεμο».

Τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα δοκίμασε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στερεού καυσίμου που είναι ικανός να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν θυμώσει αρκετά, θα μπορούσε να διατάξει τους στρατιωτικούς ηγέτες του να χτυπήσουν πολλές πόλεις της δυτικής ακτής.

Φυσικά θα μπορούσαμε να πλήξουμε τη Βόρεια Κορέα ως αντάλλαγμα, αλλά τίποτα δε θα έφερνε ποτέ αυτές τις πόλεις πίσω.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά αυτήν την στιγμή είμαστε πιο κοντά στον πυρηνικό πόλεμο από ποτέ.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν φαίνεται να πιστεύουν ότι κανένας από τους εχθρούς μας δεν είναι αρκετά τρελός για να χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρηνικά όπλα, και έτσι δε φοβούνται να είναι εξαιρετικά επιθετικοί με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα.

Τι θα συμβεί, όμως, αν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν κάνουν λάθος και ωθήσουν έναν από αυτούς πολύ μακριά;

Αυτό δεν είναι παιχνίδι.

Ένα πραγματικά κακό λάθος θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια θανάτους.

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως κάποιος μπορεί να μιλήσει λίγο στον Τζο Μπάιντεν και τους πολεμοκάπηλους γύρω του, γιατί αυτήν την στιγμή μας έχουν πραγματικά στο χείλος του αδιανόητου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail