Ποιος κυβερνά την Αμερική τα τελευταία δύο χρόνια;

Φωτογραφία: eer.ru
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν πάσχει από προοδευτική άνοια. Είναι ικανός να διεκδικήσει νέα θητεία το 2024; Ποιος κυβερνά την Αμερική τα τελευταία δύο χρόνια; Είναι αλήθεια πως το βασικό ζήτημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το δημόσιο χρέος θα επιλυθεί χωρίς τη συμμετοχή του Μπάιντεν; 

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Pravda.Ru έκανε αυτές τις ερωτήσεις στον πολιτικό επιστήμονα Βλαντιμίρ Βασίλιεφ.

"Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2024. Ωστόσο, όλοι μπορούν να δουν πως έχει προοδευτική άνοια. Υπάρχει μια δημοφιλής πεποίθηση ότι είναι η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν, που διευθύνει τη χώρα. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν πως είναι οι φυλές Κλίντον-Ομπάμα που στέκονται στο τιμόνι. Ποιος νομίζετε ότι κυβερνά την Αμερική;".

«Αφορά την εκτελεστική εξουσία, επομένως είναι ο στενός κύκλος του προέδρου - η κυβέρνησή του - που λαμβάνει αποφάσεις:

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ,
  • Ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin ,
  • Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν .

"Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι σε διαφορετικά στάδια της ιεραρχίας που λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις. Πιστεύω πως αυτές οι αποφάσεις μεταφράζονται στο Λευκό Οίκο και ο Μπάιντεν τις εξετάζει και τις πιστοποιεί. Η φυλή των Μπάιντεν στη νεο-παγκοσμιοποιητική κυβέρνηση Μπάιντεν έχει που σχηματίστηκε τα τελευταία 1,5-2 χρόνια. Έχουν δύο καθήκοντα να επιδιώξουν:

  1. τον εκλογικό κύκλο 2023-2024·
  2. καθημερινές υποθέσεις.

"Σήμερα, η κυβέρνηση υποθέτει πως ο πρωταρχικός στόχος του Μπάιντεν είναι να κρατήσει τον Τραμπ έξω από το Λευκό Οίκο. Το 2020, πιστευόταν ότι ο στόχος του Μπάιντεν ήταν να διώξει τον Τραμπ από τν Λευκό Οίκο και στη συνέχεια άλλοι άνθρωποι θα μπορούσαν να έρθουν στην εξουσία. Η ομάδα του Μπάιντεν τον κράτησε. Ίσως συγκρατήθηκε και αυτός, επειδή ηγείται από το ένστικτο και την πείρα. Με σχεδόν 50 χρόνια πολιτικής εμπειρίας πίσω από την πλάτη του, ο Μπάιντεν έχει αναπτύξει μια ενστικτώδη κατανόηση του πώς να διευθύνει τη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μια χώρα που διέπεται από πρότυπα.

«Υπάρχουν πολλές καταστάσεις, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας, που επαναλαμβάνονται συνεχώς. Για παράδειγμα, η εκστρατεία του 2024 είναι μια επανάληψη των προεδρικών εκλογών του 2020: παλιά ήταν ο Τραμπ και ο Μπάιντεν, τώρα ο Μπάιντεν και ο Τραμπ.

"Τα προβλήματα εσωτερικής πολιτικής είναι αρκετά απλά - σχετίζονται με την υιοθέτηση νόμων. Είναι εύκολο για τον Μπάιντεν - ένα σημαντικό ειδικό στη Γερουσία και το Κογκρέσο - να ενεργήσει εκεί, καθώς γνωρίζει τα πάντα για τους διαδρόμους εξουσίας. Για παράδειγμα, Το θέμα του δημόσιου χρέους θα χτυπήσει τις εφημερίδες το Μάιο-Ιούνιο. Τι θέση παίρνει ο Μπάιντεν; Στην πραγματικότητα, δεν παίρνει θέση επί του θέματος. Είπε ότι δεν θα εμπλακεί σε συζητήσεις - Γερουσία, Βουλή. Το έργο του προέδρου είναι πολύ απλό: θα του φέρουν ένα νομοσχέδιο από το Κογκρέσο και ο Μπάιντεν είτε θα το υπογράψει είτε θα ασκήσει βέτο.

Οι Αμερικανοί λένε επίσης πως δεν είναι συμβαλλόμενα μέρη στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Λένε ότι ο Ζελένσκι είναι αυτός που κάνει τις μάχες και οι Αμερικανοί εργάζονται για να τον βοηθήσουν. Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα απομακρυσμένης διακυβέρνησης.

Γεννιέται το ερώτημα: σε ποιο βαθμό χρειάζεται ο πρόεδρος εδώ και σε ποιο βαθμό μπορεί να μετατοπίσει όλη τη δουλειά για τον Blinken και τον Austin;

"Κοιτάξτε τι συμβαίνει στον τομέα των σχέσεων των ΗΠΑ με τις ασιατικές δυνάμεις. Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο Μπάιντεν δεν πραγματοποιεί συναντήσεις με τον Σι Τζινπίνγκ ή τον Κιμ Γιονγκ-ουν. Φαίνεται ότι ο Μπάιντεν πρέπει να ηγηθεί σε κάτι, αλλά δεν ηγείται σε τίποτα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail