Γιατί η κυβέρνηση δε θέλει να χάσει ούτε μία ψήφο – Ο ρόλος των μικρών κομμάτων στην αυτοδυναμία

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα γίνει στις 25 Ιουνίου.

Από: topontiki.gr / Γράφει η Πηνελόπη Νάσσου

Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται την τακτική που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους.

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού πιστεύουν ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν αλλά αντίθετα θα πρέπει να προσεγγίσουν και πάλι τους πολίτες ώστε να μην υπάρξει καμία χαλαρότητα.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να βάλει σαφέστατα διλήμματα στους ψηφοφόρους καθώς την συγκεκριμένη στιγμή ο αντίπαλος του είναι ο …καλός καιρός και η επιθυμία των πολιτών να πάνε στις παραλίες.

Τα κυβερνητικά στελέχη λένε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα καθώς κάποιοι επιμένουν ότι στο ενδεχόμενο που η κυβέρνηση χάσει ένα μικρό ποσοστό 2-3 ποσοστιαίων μονάδων και τελικά υπάρξει επτακομματική κυβέρνηση τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή.

Δηλαδή εάν καταφέρουν να μπουν στη Βουλή το κόμμα «Νίκη» ή η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου ή και τα δύο κόμματα, το όριο της αυτοδυναμίας θα κυμανθεί από 37,5% έως και 39%.

Αν, πάλι το ποσοστό της Ν.Δ. μείνει στο 40,79% , με το νέο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής στις επόμενες κάλπες το κυβερνών κόμμα θα κερδίσει 170 έδρες, δηλαδή θα καταφέρει να δημιουργήσει μία ισχυρή αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται πάντως να κάνει στοχευμένες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται μήπως υπάρξει εφησυχασμός στον κομματικό μηχανισμό αλλά και στην κοινωνία.

«Η κάλπη στις 25 Ιουνίου είναι άδεια. Ξεκινάμε από την αρχή. Το μήνυμα που εστάλη να κατοχυρωθεί στις 25 Ιουνίου» δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός, επισημαίνοντας πως σε άλλη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.

Χθες (23.5.2023) πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε χθες συνέντευξη στο CNN όπου μεταξύ άλλων τόνισε :

«Περίμενα τη νίκη του κόμματος μας, έχουμε κάνει αρκετά από όσα περίμεναν οι πολίτες. Δεν έχουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία, θα έχουμε δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου με βάση το εκλογικό μας σύστημα. Είχαμε ένα πολύ ενθαρρυντικό αποτέλεσμα. Ανταποκριθήκαμε σε όσα είχαμε πει πριν τέσσερα χρόνια. Οι Έλληνες πολίτες μας επιβράβευσαν όχι μόνο για την οικονομία των τελευταίων τεσσάρων ετών, αλλά και για το πρόγραμμα μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ήταν ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail