Η Γαλλία μπορεί να βοηθούσε κρυφά τη Ρωσία στον πόλεμο όλο αυτό το διάστημα!

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν μακρύς και πολύπλοκος. Ενώ η ουκρανική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρει πίσω τα κατεχόμενα εδάφη, έχει λάβει ελάχιστη έως καθόλου υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα. Ωστόσο, μια χώρα που έπαιξε βασικό αλλά μυστικό ρόλο στη σύγκρουση είναι η Γαλλία.

Abhijeet Sen - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ναι, η Γαλλία προμηθεύει κρυφά τη Ρωσία με κρίσιμο αμυντικό εξοπλισμό και ξεκάθαρα κοροϊδεύει τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Η Γαλλία βοηθά τη Ρωσία!

Πρόσφατες αναφορές αποκάλυψαν ότι η Thales, μια γαλλική κρατική εταιρεία, παρείχε στη Ρωσία κάμερες θερμικής απεικόνισης Catherine FC, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των συστημάτων θερμικής ανίχνευσης Essa, Plissa και Sosna-U. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων μάχης των τροποποιημένων ρωσικών αρμάτων μάχης T-80, T-90, T-72 και άλλων στρατιωτικών οχημάτων. Μπορεί να υποτεθεί ότι αυτή η ενέργεια έγινε για να βοηθηθούν οι ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Disclose, η εταιρεία παρέδωσε 258 και 83 ανιχνευτές υπερύθρων (S02) στη ρωσική CJSC TPK Linkos το 2016.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών Arms of Russia, η Linkos είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει και παράγει προϊόντα για υπολογιστές, εξοπλισμό επικοινωνιών, οπτικά, οπτικά, ηλεκτρονικά και μικροκυματικά συστήματα και συγκροτήματα, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και κβαντικά ηλεκτρονικά.

Στη συμφωνία, 138 ανιχνευτές υπερύθρων (S10) παραδόθηκαν από τη Sofradir στο Ρωσικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οπτικής, το οποίο δημιουργεί και κατασκευάζει οπτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε εδώ πως μια απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ απαγορεύει στη Ρωσία να αποκτά αγαθά ή τεχνολογίες με διπλή χρήση. Αυτός ο νόμος έχει ένα ελάττωμα που μπορεί να σας φανεί ενδιαφέρον: αναφέρει ότι η εγκεκριμένη κρατική αρχή μπορεί να χορηγήσει άδεια για την παράδοση τέτοιων πραγμάτων βάσει συμβάσεων που έχουν συναφθεί πριν από την 1η Αυγούστου 2014.

Και η γαλλική εταιρεία Thales εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κατάσταση, επεκτείνοντας σκόπιμα προηγούμενες συμβάσεις μέσω νέων συμφωνιών και προμηθεύοντας στρατιωτικά αγαθά από το 2015 έως το 2018.

Αποφυγή κυρώσεων;

Εκτός από αυτό, η Γαλλία ήταν επίσης λαλίσταση για να υποστηρίξει τη Ρωσία με διάφορους τρόπους. Όταν ο Τζο Μπάιντεν απείλησε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ρωσίας, η Γαλλία ήταν η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δήλωσε ότι δε θα επιτεθεί στη Ρωσία ακόμη και αν η τελευταία χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα.

Επιπλέον, η Γαλλία συμμετείχε επίσης σε συνομιλίες με τον Πούτιν προκειμένου να επιτευχθεί μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση. Αν μιλάμε για όπλα στην Ουκρανία, η Γαλλία δεν ήταν παρά ένας παθητικός παρατηρητής.

Καθώς οι ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά έθνη παρέδωσαν όπλα στην Ουκρανία, ειπώθηκε πως η Γαλλία μπορεί να στείλει και τα κύρια άρματα μάχης Leclerc. Ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση ήταν επιφυλακτική σχετικά με το πόσο χρήσιμα θα ήταν τα τανκ Leclerc, καθώς ο ουκρανικός στρατός δυσκολευόταν να κατανοήσει τις τεχνικές λεπτομέρειες άλλων τανκ όπως το γερμανικό Leopard 2 και το βρετανικό Challenger 2. Η Γαλλία κορόιδεψε ακόμη και την Ουκρανία, λέγοντας πως δεν είχαν ακόμη κατανόησε τα βασικά της λειτουργίας αυτών των αρμάτων μάχης.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες τροφοδοτούν τον πόλεμο ρίχνοντας κάθε είδους βοήθεια στην Ουκρανία, η Γαλλία έχει παραμείνει σταθερή στην στάση της. Η Γαλλία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι δεν παρέχει αρκετή βοήθεια για την ασφάλεια στο Κίεβο, καθώς η χώρα πάντα έδινε προτεραιότητα στα εθνικά της συμφέροντα πάνω από οτιδήποτε άλλο.

Όλα αυτά τα σημεία επισημαίνουν το ίδιο πράγμα, πως η Γαλλία ποτέ δεν υποστήριξε πραγματικά την Ουκρανία και υποστήριξε σιωπηλά τη Ρωσία όλους αυτούς τους μήνες του πολέμου. Και, καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται, έχει γίνει ξεκάθαρα σαφές ότι η Γαλλία έχει πάρει μια πλευρά και δεν είναι της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail