Ο απεσταλμένος της Κίνας για τη Μέση Ανατολή στη Συρία: Το Πεκίνο κάνει παιχνίδι κι ο Ασαντ διαβάζει τις εξελίξεις

Freepen.gr - Στις 29 Απριλίου, ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τη Μέση Ανατολή, Zhai Ju, έφτασε στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό, για επίσημη επίσκεψη.

Το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι ο Κινέζος απεσταλμένος είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Συρίας Faisal Mekdad, πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο Bashar al-Assad.

Το κεντρικό θέμα κατά τη συνάντηση μεταξύ αλ Άσαντ και Τζουν ήταν οι κοινές αντιλήψεις για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Συρίας και Κίνας στο ευρύτερο τοπίο της σχέσης της Κίνας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και τον ζωτικό της ρόλο σε αυτή την περιοχή, την κρατική ανέφερε το πρακτορείο.

Κατά τη συνάντηση, ο Σύριος πρόεδρος επεσήμανε πως η πιο σημαντική θετική αλλαγή στον κόσμο ήταν η αύξηση του ρόλου της Κίνας, σημειώνοντας ότι το Πεκίνο ανεβαίνει επίπεδο με «ήρεμο και ισορροπημένο τρόπο».

Ο Αλ Άσαντ πρόσθεσε πως ολόκληρος ο κόσμος σήμερα χρειάζεται την Κίνα, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά για να εξισορροπήσει την παγκόσμια κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο Τζουν είπε ότι η Κίνα βλέπει τις σχέσεις της με τη Συρία από μια «στρατηγική προοπτική», προσθέτοντας πως η νίκη της Δαμασκού κατά της τρομοκρατίας είναι νίκη για «όλες τις χώρες που εκτιμούν την κυριαρχία και την αξιοπρέπειά τους».

«Το Πεκίνο θα σταθεί στο πλευρό της Συρίας στα διεθνή φόρουμ με λόγια και με πράξεις για την υπεράσπιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης και θα υποστηρίξει τη μάχη κατά της ηγεμονίας, της τρομοκρατίας και της εξωτερικής παρέμβασης», είπε ο Κινέζος απεσταλμένος.

Ο Jun χαιρέτισε επίσης την πρόσφατη προσέγγιση μεταξύ της Συρίας και αρκετών αραβικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, της Τυνησίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail