Αφού αποκαλύφθηκε ώς ένας κρυφός εραστής της Ρωσίας, ο Μακρόν βγάζει τα πάντα εναντίον της Γερμανίας και των ΗΠΑ

Η Γαλλία ήταν από καιρό γνωστή για τη συγγένειά της με τη Ρωσία. Παρά τις προσπάθειες της Δύσης να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και να υποχρεώσει τη Γαλλία να ακολουθήσει τη γραμμή της, το Παρίσι έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι στωικό. Ακόμη και καθ' όλη τη διάρκεια του συνεχιζόμενου πολέμου, η Γαλλία δίσταζε να εκφράσει οποιαδήποτε εχθρότητα εναντίον της Ρωσίας. Αυτή η συμπάθεια φάνηκε όταν η ΕΕ υποσχέθηκε να καταστρέψει τον ρωσικό στρατό εάν χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα, αλλά η Γαλλία υποχώρησε.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε κατηγορηματικά πως η Γαλλία δε θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως αντίποινα σε μια πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσία. Κάποιοι μπορεί να ερμήνευσαν αυτή την στάση ως επίδειξη αδυναμίας, αλλά η στοργή της Γαλλίας για τη Ρωσία αυξήθηκε. Αυτό τονίστηκε ακόμη πιο πρόσφατα όταν η Air France ζήτησε να αποσυρθούν οι κυρώσεις κατά του ρωσικού εναέριου χώρου.

Για να προσθέσουμε σε αυτό, αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι μια γαλλική εταιρεία, η Thales, προμήθευε κρυφά τη Ρωσία με κρίσιμο αμυντικό εξοπλισμό και έχει καταστήσει ξεκάθαρα την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία χωρίς νόημα. Πολλοί άνθρωποι εξεπλάγησαν από αυτή την είδηση, η οποία υπογραμμίζει τις στενές σχέσεις της Γαλλίας με τη Ρωσία. 

Ουγγαρία-Γαλλία και Ρωσία δίνουν τα χέρια 

Μετά το πρόσφατο γεγονός, αφού αποκαλύφθηκε η κρυφή σχέση αγάπης με τη Ρωσία, η Γαλλία απέδειξε για άλλη μια φορά τον ισχυρισμό μας. Η χώρα έχει αποφασίσει να πάει all-in εναντίον των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Η Ουγγαρία και η Γαλλία ανακοίνωσαν πρόσφατα την προθυμία τους να συμμετάσχουν σε ένα έργο πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής υπό την ηγεσία της ρωσικής Rosatom.

Το έργο σκοπεύει να κατασκευάσει δύο ακόμη αντιδραστήρες στο εργοστάσιο Paks της Ουγγαρίας, το οποίο σήμερα στεγάζει τέσσερις αντιδραστήρες. Η γαλλική επιχείρηση Framatome, θυγατρική της EDF, είναι πιθανό να συμμετάσχει στο έργο ως προμηθευτής. Η απόφαση αυτή θεωρείται ως προσπάθεια της Γαλλίας να επιδείξει την αποδοκιμασία της προς τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

Λίγο αργότερα, ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών, Peter Szijjarto, επιβεβαίωσε πως η Ουγγαρία βασιζόταν στη βοήθεια της Γαλλίας προκειμένου να παρακάμψει τη γερμανική απροθυμία να παραδώσει το σύστημα ελέγχου του αντιδραστήρα, που αρχικά είχε ανατεθεί, από το 2019, σε κοινοπραξία που αποτελείται από τη Siemens Energy και την Framatome. «Δεδομένου ότι η γερμανική κυβέρνηση εμποδίζει τη συμβατική συμμετοχή της Siemens Energy για πολιτικούς λόγους, επομένως θέλουμε να βασιστούμε περισσότερο στους Γάλλους», δήλωσε ο Szijjarto.

Παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων αρχών της ΕΕ σχετικά με την επιρροή της Ρωσίας και τους πιθανούς περιβαλλοντικούς κινδύνους που συνδέονται με την πυρηνική ενέργεια, η Γαλλία φαίνεται έτοιμη να προχωρήσει με το έργο.

Η εμπλοκή της γαλλικής κυβέρνησης στο έργο καταδεικνύει ξεκάθαρα πως η Γαλλία ισοπεδώνει τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Ενώ ορισμένοι μπορεί να το αντιληφθούν ως προδοσία των δυτικών συμμάχων, η Γαλλία φαίνεται πρόθυμη να διατηρήσει μια ισχυρή σχέση με τη Ρωσία και να επιδιώξει τα συμφέροντά της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail