Η Κίνα έτοιμη να «συντρίψει» την ανεξαρτησία της Ταϊβάν

Freepen.gr -
Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) «συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική εκπαίδευση και τις προετοιμασίες και θα συντρίψει αποφασιστικά κάθε μορφή απόσχισης ανεξαρτησίας της Ταϊβάν, μαζί με προσπάθειες εξωτερικής παρέμβασης και θα υπερασπιστεί αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας, συνταγματάρχης Ταν Κεφέι στους δημοσιογράφους την Τρίτη στο Πεκίνο.

Ο Ταν έκανε τα σχόλιά του ως απάντηση σε ένα σχέδιο των ΗΠΑ, που αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, για παροχή στρατιωτικής βοήθειας 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν. Επιπλέον, το Πεντάγωνο φέρεται να έχει στείλει έως και 200 ​​στρατιώτες στο νησί για να παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση.

Οι αυξανόμενοι αμυντικοί δεσμοί μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Ταϊπέι έχουν «κλονίσει τα θεμέλια των σινο-αμερικανικών σχέσεων και έχουν υπονομεύσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν», είπε ο Ταν. «Αυτή είναι μια πολύ λάθος και επικίνδυνη κίνηση».

Ο Ταν αποκάλεσε το ζήτημα της Ταϊβάν «την πρώτη ανυπέρβλητη κόκκινη γραμμή» στις σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ. Κάλεσε την Ουάσιγκτον να τηρήσει τη μακροχρόνια πολιτική της για την One China, η οποία αναγνωρίζει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση της Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν.

Ο Ταν απάντησε επίσης σε δήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα από τον ανώτατο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ, Πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου Στρατού Mark Milley, ο οποίος υποσχέθηκε πως η Ουάσιγκτον θα έκανε ό,τι περνά από το χέρι της για να εμποδίσει την Κίνα και τη Ρωσία να σχηματίσουν μια στρατηγική στρατιωτική συμμαχία. Η Κίνα και η Ρωσία συνεργάζονται βαθύτερα στη βάση της «μη ευθυγράμμισης» και της «μη αντιπαράθεσης», είπε ο Ταν. Αυτές οι προσπάθειες θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της «διεθνούς δικαιοσύνης» διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια και την σταθερότητα, πρόσθεσε.

«Αν κάποιος κρίνει τους άλλους μόνος του, επιμείνει στην στενή και ξεπερασμένη σκέψη της συμμαχίας του Ψυχρού Πολέμου, κοιτάζει την Κίνα και αξιολογεί τις σχέσεις Κίνας-Ρωσίας με ανησυχία, η υπόθεση και το επιχείρημα είναι λάθος», είπε ο Ταν. «Φυσικά, δεν μπορούν να καταλήξουν σε σωστή κρίση».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail