Ολόκληρη η Ανατολική Ευρώπη, η Ιταλία, η Σουηδία και πολλές άλλες χώρες αψηφούν ανοιχτά την πυρηνική εντολή της ΕΕ

Μια πυρηνική μάχη χτίζεται μεταξύ της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε μια εκπληκτική επίδειξη περιφρόνησης και φιλοδοξίας. Το στάδιο έχει προετοιμαστεί και φαίνεται ότι ολόκληρη η Ανατολικοευρωπαϊκή Ένωση, η Ιταλία, η Σουηδία και πολλές άλλες χώρες έχουν συμμετάσχει στην εξέγερση ενάντια στις πυρηνικές επιταγές της ΕΕ. Ετοιμαστείτε να συγκλονιστείτε όταν μετατοπιστούν οι τεκτονικές πλάκες της ευρωπαϊκής πολιτικής!
 
Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Όλα ξεκίνησαν με τις άσβεστες πυρηνικές φιλοδοξίες της Γαλλίας. Οι Γάλλοι, γνωστοί για την αγάπη τους για το καλό κρασί, την υπέροχη κουζίνα και τώρα την πυρηνική ενέργεια, έχουν βάλει στόχο να γίνουν η πυρηνική υπερδύναμη της Ευρώπης. Αλλά η ΕΕ έχει διαφορετικές ιδέες. Ενώ η Γαλλία αγωνιζόταν για τα αστέρια, η ΕΕ επέμενε σε μια πράσινη ενεργειακή επανάσταση, περιφρονώντας τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Γαλλίας.

Η Γαλλία και η ΕΕ έχουν εμπλακεί σε μια έντονη συζήτηση για την πράσινη ενέργεια. Η Γαλλία υποστήριξε πως η πυρηνική ενέργεια μπορεί να είναι κρίσιμη για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την εγγύηση της ενεργειακής ασφάλειας. Ωστόσο, η ΕΕ παρέμεινε σταθερή στη δέσμευσή της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ρίχνοντας σκιά στις πυρηνικές φιλοδοξίες της Γαλλίας.

Ακριβώς όταν η Γαλλία φάνηκε να βρίσκεται στη γωνία, αποκάλυψαν την τολμηρή πρότασή τους για τη δημιουργία μιας πυρηνικής συμμαχίας. Η ΕΕ το θεώρησε ως άμεση πρόκληση για την στρατηγική της για την πράσινη ενέργεια.

Υπομονή όμως, υπάρχουν κι άλλα! Καθώς 15 χώρες μέλη εκδηλώνουν ενδιαφέρον για ένταξη στην πυρηνική συμμαχία της Γαλλίας, το σχέδιο εντείνεται. Η Agnes Pannier-Runacher, υπουργός Ενεργειακής Μετάβασης της Γαλλίας, συναντήθηκε με εκπροσώπους από 15 άλλες ευρωπαϊκές χώρες ως μέρος της λεγόμενης «πυρηνικής συμμαχίας» την Τρίτη (16 Μαΐου), μια αύξηση από τις 11 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον μόλις δύο μήνες νωρίτερα.

Την Τρίτη, χώρες συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να συζητήσουν μέτρα για τη μείωση της εξάρτησής τους από τα ρωσικά πυρηνικά καύσιμα και την οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού πυρηνικού τομέα. Οι συμμετέχοντες ήταν από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και την Εσθονία.

Η Σουηδία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο προσχώρησαν σε αυτές, ανεβάζοντας το σύνολο σε 16. Αυτή η σύνοδος κορυφής έρχεται μετά από άλλες δύο στη Στοκχόλμη τον Φεβρουάριο και στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο. Το πρώτο θέμα της συνάντησης ήταν «η οικοδόμηση μιας ανθεκτικής και ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αλυσίδας αξίας», ιδιαίτερα σε σχέση με τα ρωσικά καύσιμα. Σύμφωνα με το γραφείο του Pannier-Runacher, εκπρόσωποι αναφέρθηκαν στη θέση της ΕΕ στον τομέα αυτό.

Καθώς οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εξαρτώνται ιδιαίτερα από τα ρωσικά καύσιμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και άλλες πυρηνικές χώρες «είναι έτοιμες να βοηθήσουν», ανέφερε το γραφείο. Το δεύτερο μέρος της συνάντησης θα είναι πιο λειτουργικό και θα επικεντρωθεί σε τρέχοντα και μελλοντικά έργα καθώς και σε δεξιότητες. Εν ολίγοις, θα πρόκειται για «την επανεκκίνηση της πυρηνικής βιομηχανίας στην Ευρώπη», όπως συνοψίζεται από το γραφείο του Pannier-Runacher.

Αυτό αποδεικνύει ότι οι χώρες είναι έτοιμες να απελευθερωθούν από τις πυρηνικές επιταγές της ΕΕ. Αντιλαμβάνονται μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν το ενεργειακό τοπίο, να πάρουν τον έλεγχο του μέλλοντός τους και να συντρίψουν τις ελπίδες της ΕΕ. Αυτές οι χώρες ξεσηκώθηκαν για να αψηφήσουν τις πυρηνικές επιταγές της ΕΕ. Η ΕΕ βρίσκεται σε σταυροδρόμι καθώς εκτυλίσσεται το δράμα. Θα επιμείνουν στους στόχους τους για την πράσινη ενέργεια ή θα ενδώσουν στο κτήριο αναταραχής εντός των τάξεων τους; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail