Η Τουρκία παρουσίασε το Bayraktar TB3 που θα χρησιμοποιεί στο Anadolu

@BaykarTech
Freepen.gr - Η τουρκική Baykar άρχισε να αναπτύσσει το TB3, μια μεγαλύτερη τροποποιημένη έκδοση του Bayraktar TB2 για χρήση στο αμφίβιο επιθετικό πλοίο TCG Anadolu του Τουρκικού Ναυτικού. Το drone, το οποίο έχει μήκος 8,35 μέτρα, ύψος 2,6 μέτρα, άνοιγμα φτερών 14 μέτρα, διαθέτει αναδιπλούμενα φτερά και αναδιπλούμενο εξοπλισμό προσνήωσης για το σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, το TCG Anadolu αναμενόταν να εξοπλιστεί με μαχητικά αεροσκάφη Lockheed Martin F-35B Lightning II, αλλά μετά την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα προμηθειών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το πλοίο μπήκε σε διαδικασία τροποποίησης για να μπορέσει να φιλοξενεί drones.

Το TCG Anadolu, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο Απρίλιο, φέρεται να μπορεί να μεταφέρει από 30 έως 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης Bayraktar TB3.

Το TB3 μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 280 κιλών και υπάρχει η δυνατότητα να εξοπλιστεί με μια ποικιλία από πυρομαχικά με καθοδήγηση ακριβείας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail