Asia Times: Ο Ζελένσκι δραπέτευσε από την Ουκρανία πριν από τις επιθέσεις με drones στο Κρεμλίνο

Freepen.gr -
Ο δημοσιογράφος Stephen Bryen πιστεύει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε προετοιμάσει ένα σχέδιο διαφυγής πριν από την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο.

Σε άρθρο για τους Asia Times, ο αρθρογράφος αναφέρει πως ο Ουκρανός ηγέτης έφυγε σκόπιμα από τη χώρα εν μέσω της επίθεσης με drone στο Κρεμλίνο.

"Η ουκρανική κυβέρνηση αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Κρεμλίνο με στόχο τον Πούτιν. Βολικά, ο Ζελένσκι βρίσκεται στη Φινλανδία για κρατική επίσκεψη. Με σύνεση, ή ίσως με σύνεση, ανέβαλε την επιστροφή του στην Ουκρανία. Κάποιος υποθέτει ότι το κάνει γιατί δε θέλει να είναι εκεί όταν πέφτουν βόμβες στο υπόγειο καταφύγιό του», έγραψε ο συγγραφέας του άρθρου.

Ο Bryen πιστεύει πως η απόφαση του Zelensky του έδωσε την ευκαιρία να δραπετεύσει σε περίπτωση αποτυχίας.

Δύο drones επιτέθηκαν στο Κρεμλίνο στις 3 Μαΐου τη νύχτα. Ο ρωσικός στρατός και οι ειδικές υπηρεσίες έθεσαν εκτός μάχης τα UAV. Το Κρεμλίνο θεώρησε το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια, καθώς και απόπειρα κατά της ζωής του Πούτιν. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την ουκρανική πλευρά για το περιστατικό και υποσχέθηκε να προχωρήσει αντίποινα. Ο Ζελένσκι αρνήθηκε τη συμμετοχή του Κιέβου στην επίθεση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail