Ανατροπή έχουμε με την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr. Δείτε πότε ανοίγει για αίτηση

Αλλάζουν τα δεδομένα για το Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα, καθώς η πλατφόρμα για αιτήσεις, το allazothermosifona.gov.gr δεν πρόκειται να ανοίξει αυτή την εβδομάδα. Ο σχεδιασμός για τις αιτήσεις πάει πλέον από την επόμενη εβδομάδα. 

Απόσπασμα από: ienergeia.gr

«Το δεύτερο πρόγραμμα που και αυτό το δουλεύουμε πυρετωδώς για να είναι στον αέρα αρχές της επόμενης εβδομάδας, θέλουμε πολύ λίγες μέρες ακόμη για να ολοκληρώσουμε τα γραφειοκρατικά του προγράμματος αφορά στην αλλαγή θερμοσίφωνα. Εδώ έχουμε έναν προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ. Με αυτό τον προϋπολογισμό υπολογίζουμε ότι θα ωφεληθούν περίπου 120.000 νοικοκυριά. Η προϋπόθεση για να μπει κανείς σε αυτό το πρόγραμμα είναι να έχει σήμερα στο σπίτι του έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, τονίζω όχι ηλιακό, διότι το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να μειώσουμε και ως χώρα την κατανάλωση» ανέφερε σήμερα η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου σε συνέντευξή της, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα»

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας θα πρέπει να είναι άρτιος, να είναι λειτουργικός διότι θα πρέπει να απεγκατασταθεί ουσιαστικά και να δοθεί προς ανακύκλωση για να αντικατασταθεί με έναν ηλιακό. Εδώ τα ποσοστά των επιδοτήσεων είναι από 50% μέχρι 60%, ανάλογα με το εισόδημα του καθενός. «Δηλαδή, κάποιος που έχει ένα μέσο ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ ανά μέλος οικογένειας, δηλαδή είμαστε μία οικογένεια τετραμελής, έχουμε ένα εισόδημα 20.000 ευρώ, 5.000 ανά μέλος, σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει κανείς 60% επιδότηση. Αν το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας είναι έως 30.000 ευρώ, για μια τετραμελή οικογένεια 120.000 ευρώ, σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό είναι 50%» ανέφερε η κ. Σδούκου. 

Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει επίσης, με ένα πληροφοριακό σύστημα. Θα μπουν οι αιτήσεις στο σύστημα, θα δοθεί δηλαδή κάποιος ικανός χρόνος να μπουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μετά θα κλείσει η πλατφόρμα, θα γίνει ένας προσωρινός πίνακας κατάταξης των δικαιούχων με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και αυτοί στη συνέχεια θα λάβουν ένα ψηφιακό voucher το οποίο ουσιαστικά είναι δύο επιταγές, η πρώτη είναι η επιδότηση της αγοράς του προϊόντος και η δεύτερη αφορά στην τοποθέτηση, δηλαδή οι συμπληρωματικές υπηρεσίες.

«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε και άλλους πόρους στη συνέχεια, σε όσους είναι μέσα, όπως κάναμε και με το πρόγραμμα Ανακύκλωση Συσκευών, να βρίσκουμε σταδιακά πόρους και να τους ρίχνουμε μέσα στο πρόγραμμα, έτσι ώστε όσοι βρίσκονται στην λίστα των επιλαχόντων να έχουν το δικαίωμα και αυτοί να ωφεληθούν» είπε καταλήγοντας η κ. Σδούκου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail