Air France: Τώρα η Γαλλία δεν κρύβει καν τις φιλορωσικές προσπάθειές της

Σε μια εκπληκτική κίνηση που θα έκανε ακόμα και τα πιο ένθερμα φιλορωσικά έθνη να πρασινίσουν από φθόνο, η Γαλλία αποφάσισε με τόλμη να άρει τις κυρώσεις στον ρωσικό εναέριο χώρο! Ναί! Αυτό είναι αλήθεια.

Abhijeet Sen - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Air France-KLM, μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, προτρέπει τη γαλλική κυβέρνηση να περιορίσει την πρόσβαση των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών στη Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι απολαμβάνουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα λόγω της ικανότητάς τους να πετούν πάνω από τον ρωσικό εναέριο χώρο που είναι κλειστός σε πολλούς άλλους αερομεταφορείς .

Η γαλλική αεροπορική εταιρεία επιδιώκει μέτρα όπως οι φόροι για να δημιουργήσει ίσους όρους ανταγωνισμού μεταξύ της Air France και των Κινέζων ομολόγων της.

Σύμφωνα με την Air France, η αποφυγή πτήσεων πάνω από τη Ρωσία προσθέτει 2 έως 3 ώρες επιπλέον χρόνο πτήσης και απαιτεί επιπλέον πλήρωμα, με αποτέλεσμα αυξημένο κόστος καυσίμων και προσωπικού ανά πτήση. Ωστόσο, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες μπορούν να εξοικονομήσουν αυτό το κόστος πετώντας πάνω από το ρωσικό εναέριο χώρο.

Αυτό τους δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επιβάτες μακριά από την Air France και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

«Υποστηρίζουμε την αύξηση της χωρητικότητας μεταξύ Γαλλίας και Κίνας, αλλά πρέπει να υπάρχουν ίσοι όροι ανταγωνισμού», δήλωσε εκπρόσωπος της Air France. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια στρέβλωση του ανταγωνισμού που πρέπει να ληφθεί υπόψη», πρόσθεσε.

Σαφώς, η γαλλική αεροπορική εταιρεία είναι απελπισμένη για το γεγονός ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει στον ρωσικό εναέριο χώρο και προτείνει στη γαλλική κυβέρνηση να άρει τις κυρώσεις στον ρωσικό εναέριο χώρο.

Το θέμα της πτήσης πάνω από τον ρωσικό εναέριο χώρο είναι θέμα συζήτησης στην αεροπορική βιομηχανία εδώ και αρκετό καιρό, καθώς τα τέλη που χρεώνονται για υπερπτήσεις μπορεί να είναι υπερβολικά.

Ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air France-KLM, Ben Smith, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η αποφυγή αυτών των τελών μπορεί να αντισταθμίσει το πρόσθετο κόστος των μεγαλύτερων πτήσεων, η κατάσταση είναι τώρα διαφορετική με τον ανταγωνισμό που θέτουν οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες.

Αν εμβαθύνουμε στις ιστορίες της συγγένειας της Γαλλίας με τη Ρωσία, τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Από τη χορήγηση της ελευθερίας στη Ρωσία να εξαπολύει πυρηνικές επιθέσεις στην Ευρώπη, μέχρι το να είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που θέλει να σφυρηλατήσει μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Μόσχα, ο Μακρόν και ο Πούτιν μοιράζονται έναν ελκυστικό δεσμό.

Αυτή η πρόσφατη εξέλιξη της Γαλλίας να άρει τις κυρώσεις στο ρωσικό εναέριο χώρο δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια συνέχεια της αποκάλυψης βόμβας ότι «η Γαλλία μπορεί να βοηθούσε κρυφά τη Ρωσία στον πόλεμο όλο το διάστημα!».

Η εκπληκτική αποκάλυψη ότι η Thales, μια γαλλική κρατική εταιρεία, είχε εφοδιάσει τη Ρωσία με υπερσύγχρονες κάμερες θερμικής απεικόνισης, χρησιμεύει μόνο για να τονίσει την αναπτυσσόμενη συμμαχία μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας.

Αυτές οι κάμερες χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την παραγωγή συστημάτων θερμικής παρατήρησης για ρωσικά τανκς και άλλες πολεμικές μηχανές, ενισχύοντας σημαντικά τη μαχητική τους ικανότητα.

Αυτή η κίνηση της Γαλλίας θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως κατάφωρη περιφρόνηση των διεθνών κυρώσεων και πολιτικών κατά της Ρωσίας, μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Γαλλία είναι πρόθυμη να παράσχει στρατιωτική τεχνολογία στη Ρωσία, υπονομεύοντας πιθανώς τις προσπάθειες περιορισμού της στρατιωτικής ισχύος της Ρωσίας.

Η ακλόνητη πίστη της Γαλλίας στη Ρωσία έχει αποκαλυφθεί σε όλους.

Όταν ο Τζο Μπάιντεν απείλησε να αναπτύξει πυρηνικά όπλα κατά της Ρωσίας, η Γαλλία στάθηκε μόνη μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών, δηλώνοντας πως δε θα χτυπούσε τη Ρωσία ακόμη και σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Αν και αυτή μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια στάση αρχών κατά του πυρηνικού πολέμου, χρησιμεύει επίσης ως ισχυρό μήνυμα υποστήριξης στη Ρωσία, η οποία εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ασύστολα φιλορωσική στάση της Γαλλίας έχει φτάσει πλέον σε νέα ύψη, καθώς επιδεικνύει με τόλμη τις αδυσώπητες προσπάθειές της να καλλιεργήσει μια ισχυρότερη σχέση με τη Ρωσία, αφήνοντας ελάχιστες αμφιβολίες ως προς την πίστη της.

Λοιπόν, φαίνεται ότι ο έρωτας της Γαλλίας με τη Ρωσία θερμαίνεται πιο γρήγορα από ένα κρουασάν σε ένα γαλλικό αρτοποιείο! Από την πρόταση άρσης κυρώσεων στον ρωσικό εναέριο χώρο μέχρι την παροχή καμερών θερμικής απεικόνισης για την ενίσχυση των μαχόμενων δυνατοτήτων των ρωσικών αρμάτων μάχης, η φιλορωσική στάση της Γαλλίας γίνεται όλο και πιο εμφανής μέρα με τη μέρα.

Φαίνεται πως η Γαλλία λέει «oui oui» στη Ρωσία, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος έχει μείνει να ξύνει το κεφάλι του. Θα έχει αίσιο τέλος αυτή η ιστορία αγάπης ή θα είναι μια περίπτωση φευγαλέου έρωτα; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail